Kids worden kleine skisterren in Galtür

Galtür, in het Tiroler Paznaun, breidt haar wintersportmogelijkheden voor families uit. Met het nieuwe project ‘Playground Snow’ leren kinderen van 3 tot 7 jaar oud, onder begeleiding van pedagogisch geschoolde skileraren, spelenderwijs de 1e meters op de latten te maken.

Galtür de wintersportbestemming voor families ©TVB Paznaun

Galtür de wintersportbestemming voor families ©TVB Paznaun

Nieuwe piste

Daarnaast heeft de familiebestemming voor dit winterseizoen geïnvesteerd in een nieuwe tienpersoonsgondellift, een nieuwe piste en kunstmatige besneeuwing.

 

 

De op 1.600 meter hoogte gelegen wintersportbestemming Galtür, biedt families vanaf dit winterseizoen een uniek lesprogramma voor kinderen van 3 tot 7 jaar oud. Het eindeloos herhalen van dezelfde oefeningen is niet meer van deze tijd. Het speciale programma ‘Playground Snow’ is geheel afgestemd op de behoeftes van kids van deze tijd, waarbij vooral plezier centraal staat. Met deze pedagogisch verantwoorde aanpak leren kinderen spelenderwijs te remmen en bochtjes te maken.

 

 

Met de speciaal ontwikkelende vijfdaagse cursus ‘Siggi Snow Hero Week’, zijn de lessen optimaal afgestemd op de eisen van jonge skiërs. Of het nu een Indianen en Cowboy party is of een schattenjacht, de kids beleven de meest spannende avonturen in de sneeuw. De cursus wordt afgesloten met een spannende race waarbij de kleintjes hun ski-vaardigheden kunnen tonen. De vijfdaagse cursus kost € 203,- per kind.

Nieuwe Breitspitzbahn gondellift en meer…

Vanaf komend winterseizoen maken gasten in Galtür gebruik van de nieuwe tienpersoonsgondel, de Breitspitzbahn, die de oude tweepersoonsstoeltjeslift vervangt. De gondel vervoert in 48 cabines maar liefst 2.400 personen per uur. Het dalstation (1.770 meter hoogte) is uniek gelegen onderaan de stuwdam van de Kopssee. Het bergstation vind je 50 meter van het oude bergstation op een hoogte van 2.295 meter.
In de nabijheid van de nieuwe lift is een 3 kilometer lange nieuwe piste gekomen. Om de sneeuwzekerheid in het skigebied te optimaliseren zijn er nieuwe sneeuwkanonnen geïnstalleerd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.