Hoe regel je een Visum on arrival voor Vietnam?

Ben je van plan om naar Vietnam op vakantie te gaan? Een uitstekende keuze, want Vietnam is een mooie en interessante vakantiebestemming met vriendelijke mensen en heerlijk eten. Let er wel op dat je een aantal zaken van tevoren goed regelt, want anders kom je het land niet binnen en kun je zelfs niet toegelaten worden op je vlucht naar Vietnam.

vietnam-boot-uitzicht-zonsondergang

Zorg voor een geldig paspoort

Het 1ste waar je voor moet zorgen is een geldig paspoort. Check dit ruim van tevoren, want niets bezorgt je zoveel stress en kost je zoveel extra geld als op het allerlaatste moment een nieuw paspoort aanvragen. Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn tot en met het moment dat je Vietnam weer verlaat. Ga voor de zekerheid uit van de datum waarop je weer terugkomt in Nederland: op dat moment moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn.

 

 

Visum is verplicht in Vietnam

Naast een minimaal nog 6 maanden geldig paspoort, is een visum ook verplicht voor Vietnam. Heb je geen visum of authorisatiebrief, dan kom je het land niet in. Er wordt bij vertrek naar een internationale luchthaven van Vietnam gecontroleerd of je wel een geldig visum voor het land hebt. Is dat niet het geval, dan mag je niet mee op de vlucht. Je kunt je visum voor Vietnam op een aantal manieren regelen.

 

 

In Nederland visum voor Vietnam regelen

Heb je tijd genoeg, dan kun je je visum al in Nederland regelen. Je doet dat door zelf je visum zelf aan te vragen en op te halen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag. Na betaling van de kosten van je visum (78 euro) en enige tijd wachten in de ambassade wordt je visum direct in je paspoort gezet. Je kunt je visum ook via een commercieel bureau laten regelen. Je stuurt alle benodigde documenten dan naar dit bureau, dat vervolgens alles voor je doet. Dat scheelt je de tijd en reiskosten van het zelf naar Den Haag gaan. Wel betaal je voor de services van dit visumbureau en verzendkosten van je paspoort.

Hoe regel je een Visum on arrival voor Vietnam?

Een 3e mogelijkheid om Vietnam binnen te komen is een Visum Vietnam on arrival. Hiermee krijg je een visum op het moment dat je Vietnam binnenkomt via het internationale vliegveld van Hanoi Danang, Nha Trangh of Ho Chi Minh City. Het voordeel hiervan is dat je het op het laatste nog kunt regelen en het wat goedkoper is dan aanvragen in Nederland. Voor een Visum on arrival heb je een authorisatiebrief nodig. Deze kun je krijgen via een tussenpersoon, zoals E-visums.nl Hier kun je je “Visum Vietnam aanvragen”. Je vult in hoe vaak je het land in wilt gaan (ga je alleen in Vietnam op vakantie, dan is dat een single entry), wanneer je aankomt en op welke luchthaven. Je krijgt van de tussenpersoon een authorisatiebrief, en een formulier dat je moet invullen en moet voorzien van een pasfoto. Ook heb je contant geld nodig om je Visum on arrival te betalen op het vliegveld van aankomst (25 dollar voor single entry, 50 dollar als je meerdere keren het land in wilt komen). Al deze documenten heb je nodig om Vietnam in te komen. Let op: je moet echt van tevoren een authorisatiebrief aanvragen of visum regelen, want in tegenstelling tot andere landen in Zuidoost-Azië kun je bij Vietnam niet aan de grens een Visum on arrival krijgen.

 

 

Ontvang dagelijks het laatste nieuws

Ontdek elke dag gratis een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen. (en we sturen geen spam)

Comments are closed.