Beleef het weekend, maar dan door de week in Maastricht

Een bezoek aan Maastricht in het weekend is populair onder toeristen. Dat merken horecaondernemers, winkeliers en de bezoekers van de stad. “We zijn niet uit op massatoerisme zoals je dat ziet in Amsterdam,” zegt Lars Flinkerbusch, directeur VVV/ Maastricht Marketing.

maastricht-vrouw-campagnebeeld

“Maar het is niet onze bedoeling om weekendbezoekers te weren. We willen onder de aandacht brengen dat de kwaliteit en allure van Maastricht op een doordeweekse dag nog beter tot zijn recht komt.” Daarom lanceren Stichting Stimuleringsfonds Overnachtingen Maastricht (SOM), Centrummanagement Maastricht en VVV/Maastricht Marketing op 31 oktober de Maastricht Midweekend campagne die toeristen aanspoort om Maastricht door de week te bezoeken.

 

 

Bastiaan Klomp, voorzitter van de SOM: “Met deze driejarige campagne – die wordt gecofinancierd met de inkomsten van de toeristenbelasting – werken we aan een vitale en toekomstbestendige economie van de stad. We spreken een doelgroep aan die haar eigen tijd kan indelen en dus in staat is om de stad van zondag tot en met donderdag te bezoeken”.

 

 

Het weekend, maar dan door de week

Volgens de initiatiefnemers beleef je de stad Maastricht van zondag tot en met donderdag anders dan in het weekend: alsof je de stad voor jezelf hebt en dus nog meer kan genieten van de kleine verwonderingen en doorkijkjes die de stad biedt. Paul ten Haaf, directeur Centrummanagement Maastricht: “Samen met horeca, retail en (culturele) instellingen werken we hard aan een aanbod dat bezoekers verrast en verleidt. Bezoekers genieten dan van extra service, voordeel en activiteiten die aansluiten bij het karakter van de campagne: gastvrij, persoonlijk, verrassend en rustgevend”. Het komende half jaar wordt het aanbod nog verder aangescherpt en uitgebreid. Ondernemers kunnen in de tussentijd zelf ook een Maastricht Midweekend aanbieding aanleveren.

Maastricht Midweekend Pas

Een Maastricht Midweekend boeken, kan via www.maastrichtmidweekend.nl. Bezoekers stellen hier zelf een bijzondere accommodatie en een of meer persoonlijke activiteiten samen. Dit zijn activiteiten die uitsluitend van zondag tot en met donderdag mogelijk zijn. Denk aan een hoedenworkshop, een workshop koffiebranden of op een bijzondere plek genieten van Limburgse haute cuisine. In de accommodatie ontvangt de bezoeker de Maastricht Midweekend Pas, die toegang geeft tot speciale aanbiedingen en extra’s zoals een V.I.P. behandeling in een hotel.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.