De 5 leukste foodfestivals in het culinaire Canada

Naast overweldigende natuur en landschappen biedt Canada ook een breed scala aan overheerlijke lokale streekgerechten en producten, van populaire favorieten zoals maple syrup en poutine tot minder bekende lekkernijen als beaver tails en icewine.

 Cornucopia Whistler

Cornucopia Whistler

Een mix van verschillende keukens

De Canadese keuken is een mix van de Engelse keuken, de Franse keuken en de keuken van de First Nations en heeft invloeden vanuit Zuid-, Midden- en Oost-Europa, Azië en de Caraïben.

 

 

Het hele jaar door worden er door het hele land tal van gezellige food- en wijnfestivals georganiseerd en dit zijn de 5 leukste van de komende maanden!

 

 

Rocky Mountain Wine and Food Festival

De naam zegt het al, een festival met veel wijn en veel lekker eten. Wie wil daar nou niet heen? Dit festival is het grootste foodfestival van Alberta en vindt plaats op 4 en 5 november in Edmonton. Liefhebbers van lekker eten, wijn en bier kunnen hier hun hart ophalen, van lokale en wereldwijde wijnen en een breed scala aan Canadees bier tot bijzondere hapjes van de beste restaurants van Banff, je kunt het hier allemaal proeven!

Cornucopia

Cornucopia is het jaarlijkse legendarische foodfestival van Whistler, British Columbia. Ontdek van 10 tot en met 20 november de beste gerechten, hapjes en drankjes die BC te bieden heeft. Dit jaar is de 20e editie van het festival en daarom worden er extra veel evenementen georganiseerd. Van kookworkshops en wijnproeverijen tot speciale diners en champagnefeestjes, Whistler staat 11 dagen lang in het teken van eten en drinken!

Niagara Falls Icewine Festival

Niagara Falls in Ontario wordt in januari 2017 voor drie weekenden omgetoverd tot een winter wonderland tijdens het Niagara Falls Icewine Festival. Er worden tal van evenementen georganiseerd om een van Canada’s meest geliefde producten te vieren: Ontario Icewine. Van een Icewine gala en het roosteren van Icewine marshmallows tot de bekende wijnroute en tal van buitenactiviteiten, dit festival dat volledig in het teken staat van wijn is het perfecte winterse feestje voor wijnliefhebbers!

Niagara Icewine Festival

Niagara Icewine Festival

Dine Out Vancouver

Tijdens het grootste food festival van Vancouver, Dine Out Vancouver, kun je 17 dagen lang, van 17 januari tot en met 4 februari, genieten van de lekkerste gerechten bij tal van restaurants en tijdens culinaire evenementen. Honderden restaurants in de stad doen mee aan het festival en bieden speciale menu’s aan met meerdere gangen voor $20, $30 of $40. De perfecte gelegenheid om de verschillende restaurants te ontdekken, van hippe, internationale eetcafés tot luxe sterrenrestaurants.

Dine Out Vancouver

Dine Out Vancouver

Toronto Winterlicious

Toronto is een culinaire wereldstad die iedereen een keer zou moeten ervaren. Het Winterlicious Festival is het leukste culinaire evenement van Toronto en de perfecte kans om de diverse restaurants van de stad te ontdekken. Van 27 januari tot en met 9 februari kun je bij meer dan 200 restaurants in de stad genieten van speciale driegangen menu’s. Daarbij zijn er tal van culinaire evenementen door de hele stad te vinden, zoals kooklessen, demonstraties, proeverijen en dinnershows.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.