Zelf testen, zien en voelen op 21ste editie Bike MOTION Benelux

Heel wat sportieve fietsers kwamen naar de 21ste editie van Bike MOTION Benelux. De beurs vond plaats van vrijdag 21 oktober tot en met maandag 24 oktober. Bezoekers kwamen om zelf te testen, zien en voelen. 43% van de bezoekers is van plan om binnen nu en een half jaar een nieuwe fiets te kopen.

bike-motion-fiets-jongen-mountainbike

28.336 bezoekers kwamen naar de Jaarbeurs om fietsen, kleding, accessoires en onderdelen te bekijken en te testen. Het grootste deel (97%) bezit al een sportieve fiets. 85% heeft een racefiets, 65% bezit een mountainbike, 14% pakt liever de trekkingfiets, 9% heeft een ander type sportieve fiets en 3% gaat voor de sportieve e-bike/speedbike. Overigens is 43% van de bezoekers van plan om binnen nu en een half jaar een nieuwe fiets te kopen. Ruim de helft van die groep is van plan om een racefiets te kopen. Iets meer dan 1 op de 3 schaft liever een nieuwe mountainbike aan en bijna 1 op de 10 gaat op zoek naar een andere sportieve fiets. Gemiddeld is men bereid om 2.776 euro aan de fiets uit te geven.

 

 

Zwift afstandsrecord verbroken

Het Zwift afstandsrecord van 1.000 mijl (1.609 kilometer) is op maandag verbroken door Brit Derek Boocock. De sportieve fietser die zelf meermaals kanker overwon heeft op Bike MOTION 72 uur gefietst en heeft in drie dagen een afstand van 1620 km afgelegd. Hij fietste voor Nepal.

 

 

Bike MOTION Awards

De afgelopen weken is er volop gestemd op de genomineerden in de categorieënn racefietsen, mountainbikes, sportieve e-bikes, fietsonderdelen, training & voeding, accessoires en kleding, schoenen en helmen. De Bike MOTION Awards zijn op maandag 24 oktober overhandigd aan de winnaars per categorie. De winnaars per categorie zijn:

Categorie racefietsen: Bianchi Oltre XR4
De nieuwe Bianchi Oltre XR4, is de vijfde fiets die Bianchi lanceert en voorzien van de exclusieve en innovatieve Countervail Carbon Vibration-Cancelling Technology.

Categorie mountainbikes: Specialized Epic hardtail
Dit is het lichtste mountainbike frame dat Specialized ooit heeft gemaakt (875 gram). De Epic Hardtail is vanaf de grond af ontworpen om de fietser te helpen bij het leveren van topprestaties.

Categorie sportieve e-bikes: Merida eOne-Twenty 800
De eOne-Twenty is een volledig nieuwe e-mountainbike van Merida. Voorzien van het Shimano E8000 systeem met semi-geïntegreerde accu van 500wh is geen berg te hoog. De 120 mm veerweg aan voor- en achterzijde zorgen ervoor dat je ook op volle snelheid kunt afdalen.

Categorie fietsonderdelen: Shimano DURA-ACE R9100
Shimano introduceert de ultieme wielerbeleving met de nieuwe DURA-ACE groep. Synchronized Shifting, power meter, hydraulische remkracht, nieuwe wielprofielen en draadloze connectie maken deel uit van de nieuwe line-up.

Categorie training en voeding: Tacx Magnum
De enige smart trainer waarop je kunt fietsen en hardlopen. Deze unieke en revolutionaire fiets-/hardloopband zorgt voor een totaal nieuwe trainingsbeleving.

Categorie accessoires: Garmin Edge 820
Garmin introduceert de Edge 820 en Edge Explore 820 – lichtgewicht GPS-fietscomputers met uitgebreide prestatiemetingen, fietsspecifieke navigatie en de nieuwe GroupTrack functie. Fietsers kunnen nu eenvoudig verbonden blijven met familie en vrienden, zowel in als buiten het peloton.

Categorie kleding, schoenen en helmen: Shimano S-PHYRE RC9 schoenen
Na maanden testen met profrenners op de weg en cross country heeft Shimano de naam en de kenmerken onthuld van de schoenen waar iedereen het over heeft. De nieuwe S-PHYRE topschoen voldoet aan Shimano’s ambitie om de beste technologische oplossingen te bedenken in de fietsindustrie.

Volgende editie Bike MOTION

Bike MOTION Benelux vond in 2016 voor de laatste keer plaats in het najaar. Vanaf nu verschuift de beurs naar het voorjaar. De eerstvolgende editie vindt plaats op 2, 3 en 4 maart 2018, tegelijk met e-Bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs. Door deze drie beurzen naast elkaar te plaatsen wordt juist op hét moment dat de meeste sportieve fietsers van plan zijn om een nieuwe fiets te kopen, een krachtig fietsplatform gecreëerd dat de jaarlijkse start van het fietsseizoen duidelijk zal markeren en de handel in beweging zal zetten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.