Fietsen over oude spoorlijnen en langs de Moezel

Het Moezelland is een prachtig gebied om met het hele gezin per fiets te gaan verkennen. De twee ‘Premium’-fietsroutes en de acht thema-fietspaden voeren langs wijnboerderijen, steden met diverse bezienswaardigheden en attracties voor jong en oud. De fietsroutes staan garant voor ontspannen fietsplezier en zijn net zo geschikt voor kinderen als voor de sportieve fietser.

maare-moezel-radweg-foto-moseleifel-touristik

Langs de Moezel

De ‘Mosel-Radweg’ combineert het Franse savoir-vivre met de sfeervolle flair van het Groothertogdom Luxemburg en de bedwelmend mooie wijngaarden van het Duitse Moezelland. De route voert steeds langs de Moezel, waardoor de fietser een mooi uitzicht heeft over de wijngaarden op de flanken van de heuvels en het panoramische Moezellandschap. De omgeving biedt veel afwisseling: bij Nennig staat een Romeinse villa met prachtige mozaïekkunst die het omfietsen meer dan waard is, en in het Luxemburgse Grevenmacher is een mooie vlindertuin te bewonderen.

 

 

Fietstochten over oude spoorlijnen

Een aanrader voor het hele gezin zijn de voormalige spoorwegtracés: waar vroeger treinen voorbijpuften, zijn nu fietspaden aangelegd. Zo kan men op de afwisselende routes van de ‘Maare-Mosel-Radweg’ en de ‘Ruwer-Hochwald-Radweg’ in alle rust genieten van de natuur. Speciale bussen brengen fietsers en fietsen netjes naar het startpunt van de spoorwegtracés (zaterdagen, zon- en feestdagen). De fietservaring in het prachtige landschap wordt nog versterkt door de uitstekende toeristische infrastructuur: niet alleen zijn de eenvoudige routes steeds voorzien van een duidelijke bewegwijzering, ook zijn veel eet- en drinkgelegenheden op fietsers ingesteld.

Nicole; Jezebel; Joelle

Foto Nicole; Jezebel; Joelle

 

 

ruwer-hochwald-radweg-foto-tourist-information-ruwer-eikebock-stufe

Tip voor een overnachting: glamping in een wijnvat

Een bijzondere ervaring is een overnachting in een wijnvat op camping Triolago in Riol of op camping Rißbach in Traben-Trarbach. Meer informatie is te vinden op www.mosellandtouristik.de/nl/fietsen-wandelen/fietsen/fietspaden

glamping-weinfass-mosel-camping-rissbach

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.