‘Engelse Groninger’ gaat voor fietsrecord: 1.700 kilometer in 72 uur

Bike MOTION Benelux 2016 belooft een speciale editie te worden. De 60-jarige Brit Derek Boocock, tegenwoordig inwoner van Groningen, gaat tijdens de beurs op jacht naar een bijzonder record.

e-bikes-fietsen-man

De ultieme uitdaging

Boocock (60) vocht zich terug na kanker en gaat de ultieme uitdaging aan op Bike MOTION. De sportieve fietser die zelf meermaals kanker overwon, kruipt vrijdag 21 oktober op het zadel om 72 uur te fietsen. In die tijd wil hij het Zwift afstandsrecord van 1.000 mijl (1.609 kilometer) verbreken. Met de recordpoging zamelt hij geld in voor Nepal.

 

 

“Dit wordt zonder twijfel de lastigste challenge ooit”, zegt de 60-jarige fietser, die eerder al knotsgekke fietsuitdagingen overal ter wereld aanging. “Mijn benen zijn prima. Ik ben ervan overtuigd dat ze het ‘gewoon’ gaan volhouden. Het grootste struikelblok is het comfort. Of beter gezegd: het gebrek daaraan. Tijdens 1 van mijn trainingen zat ik 24 uur op de fiets. Ik heb toen elke 4 à 6 uur een droge broek aangetrokken. In totaal reed ik die training 775 kilometer.”

 

 

Boocock stapt vrijdag 21 oktober om 10.00 uur op de fiets. Dat is tegelijk met de opening van Bike MOTION in de Jaarbeurs. Bij de entree naar hal 10 neemt hij zijn plek in. Derek rijdt op zijn Merida-fiets en indoortrainer Wahoo KICKR. Naast hem staat nog een fietstrainer opstelling, zodat bezoekers een stukje mee kunnen rijden en de Brit een hart onder de riem kunnen steken. De hoop is natuurlijk dat mensen niet alleen kijken en fietsen, maar ook een bijdrage leveren.

Donaties voor Nepal

“Iedereen kan mij op Bike MOTION zien en supporten. Er staat een donatiebus en via deze website geld doneren. Ik ben heel blij met alle bedragen en het is lastig om specifieke verwachtingen uit te spreken, maar ik heb de stille hoop dat alle bezoekers samen gemiddeld 1 euro per persoon achterlaten. Dat zou betekenen dat we zo’n 25.000 euro inzamelen”, zegt Boocock.

mountainbike-jaarbeurs-bikemotion

Het geld is bestemd voor de dZi Foundation die afgelegen gemeenschappen in Nepal ondersteunt. De Nepalezen kunnen de hulp maar wat goed gebruiken, zeker na de verwoestende aardbeving in april 2015. Het doel is om samen met de gemeenschappen de kwaliteit van leven te verbeteren. De dZi Foundation creëert onder andere openbare voorzieningen, maakt scholen voor iedereen toegankelijk, verbetert de volksgezondheid en stimuleert de inheemse cultuur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.