De 6 inspiratieroutes van Bike MOTION Benelux maken je bezoek nog persoonlijker

Een dagje Bike MOTION Benelux wordt nog leuker en persoonlijker aan de hand van 6 inspiratieroutes. Iedere sportieve fietser vindt wel een route die precies bij hem of haar past.

uitleg-fiets-bikemotion-jaarbeurs

Thema’s

De thema’s van de routes zijn Koers, Personal Best, Adventure, Ladies, Exclusief en Innovaties. Bike MOTION vindt plaats van vrijdag 21 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

 

Op Bike MOTION zijn heel veel nieuwe, innovatieve producten en diensten te vinden. ‘1 van de 6 inspiratieroutes is dan ook de innovatieroute. Deelnemers konden hun innovatie insturen om kans te maken op de Bike MOTION Awards 2016. Er zijn 7 categorieën waarin ingezonden kon worden en de genomineerden zijn geselecteerd door de vakjury. Bezoekers mogen na het lopen van de route kiezen welk product volgens hen moet winnen.

 

 

Ontmoet de profs

Er is dagelijks een wieler ronde tafel met prominenten als Gert Jakobs en Michael Boogerd. Bovendien zijn alle rensters en staf van de Wielerploeg Rabo Liv aanwezig op zaterdag 22 oktober.

Op zondag 23 oktober vindt de officiële Team LottoNL-Jumbo fandag plaats. De bezoeker van Bike MOTION heeft gratis toegang tot deze fandag. Fans kunnen zich voorbereiden op een dag boordevol activiteiten zoals presentaties, workshops en een meet & greet met de renners en de staf van de ploeg. Steven Kruijswijk geeft samen met de ploegleiders een reconstructie van de Giro d’Italia 2016. Robert Gesink en Wilco Kelderman dagen de bezoeker uit voor een sessie petje op, petje af en een wielerquiz. En de invloed van het weer op de koers wordt uitgebreid besproken door weerman Marco Verhoef en ploegleider Nico Verhoeven. En bezoekers kunnen meefietsen met de Team LottoNL-Jumbo toertocht waar alle renners van de ploeg aan meefietsen.

mountainbike-jaarbeurs-bikemotion

Wielerkampioenen

Alle wielerkampioenen die een podiumplaats hebben gehaald op een wereldkampioenschap of Olympische of Paralympische Spelen krijgen jaarlijks van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) een kampioensbord uitgereikt. Dit jaar worden de borden voor het 1st uitgereikt tijdens Bike MOTION. Onder anderen Olympisch kampioenen Elis Ligtlee (Keirin), Anna van der Breggen (wegwedstrijd wielrennen) en Alyda Borbruis nemen hun bord in ontvangst. Een leuke gelegenheid voor bezoekers om deze wielertraditie een keer mee te maken. De borden worden op zaterdag 22 oktober om 15.00 uur uitgereikt op het podium in het Kwaremont Koerse Kaffee in hal 10.

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten van Bike MOTION Benelux 2016 zijn: zelf fietsen testen op het MTB parcours, de nieuwste high speed e-bikes uitproberen op het e-bike parcours, de fietsclinic voor dames in samenwerking met Strongher, een poging om het non-stop afstand record fietsen te verbreken van 1609 km in maximaal 72 uur, Bikefitting lab en natuurlijk tonen de honderden merken de laatste innovaties op fietsgebied.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.