Kom tot jezelf in Indonesië

Ben je het drukke, gehaaste leven in Nederland even zat en wil je helemaal tot rust komen? Reis dan af naar de Indonesische archipel voor een ontspannen vakantie.

unnamed-25

Luxe vakantie

Dompel je onder in het natuurlijke warme water van de Suban hot spring, ontdek het geheim van de Batak spa en geniet van een luxe vakantie in het Bintan Lagoon Resort – met deze tips ga je als herboren weer naar huis.

 

 

Suban hot spring

Last van vastzittende spieren van je 40-urige computerbaan? Breng dan eens een bezoekje aan een hot spring en laat het natuurlijke warme water je spieren ontspannen. Een echte aanrader is de Suban hot spring op Sumatra, die temidden van een schilderachtig landschap van groene heuvels ligt. Terwijl je dobbert in het warme water, dat afkomstig is uit de Bukit Kaba Hills en ook goed is voor huidziekten en reuma, kijk je uit over prachtige watervallen. Extra bijzonder: er zijn 2 rotsblokken die door de locals als heilig worden beschouwd. Er wordt geloofd dat er in de Batu Tri Sakti 3 geesten huizen die de bezoekers van de hot spring beschermen. De Batu Menangis, letterlijk vertaald als huilende steen, lijkt zo nu en dan een traan te laten.

 

 

Traditionele Oukup spa

De Batak bevolkingsgroep in het noorden van Sumatra maakt al eeuwenlang gebruik van de genezende krachten van de natuur. Zo is er een traditionele spa behandeling, Oukup genaamd. Voor dit stoombad worden er zorgvuldig kruiden en planten uitgekozen, die in water worden gekookt. Vooral jonge moeders hebben baat bij een stoomsessie; hun lichaam wordt gereinigd na de bevalling en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Daarnaast is stomen met het natuurlijke goedje heerlijk ontspannend en stressverlagend en gaat het huidsveroudering tegen. Benieuwd naar een traditionele Oukup behandeling? Breng dan een bezoekje aan de Gaya Spa in Jakarta of één van de vele traditionele spa’s in Medan.

Bintan Lagoon Resort

Op zoek naar het paradijs? Zoek niet langer en ga naar het Bintan Lagoon Resort. Het enorme, prachtig aangelegde resort heeft voor ieder wat wils. Sportievelingen kunnen zich uitleven met talloze verschillende (water)sporten, golfliefhebbers kunnen terecht op de 2 prachtige 18 holes golfbanen en zonaanbidders strijken neer op het hagelwitte privéstrand. Laat je verwennen in de spa en geniet van zowel lokale als internationale gerechten in één van de luxe restaurants. Zo kun je het drukke leventje thuis weer helemaal aan!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.