Indonesië vertegenwoordigd tijdens grootse evenementen

Van 28 mei tot en met 5 juni 2016 shop je je gek in de grand pasar van de Tong Tong Fair in Den Haag, het grootste Indische festival ter wereld. Ook is het smullen in de eetwijk, waar je geniet van overheerlijke gerechten die de Indonesische keuken te bieden heeft. En dat is nog niet alles! De Indonesische keuken wordt ook vertegenwoordigd tijdens de Taste of Amsterdam. Van 2 tot en met 5 juni 2016 is het culinair genieten in het Amstelpark in Amsterdam. Hier proef je de smaak van Indonesië in het Indonesia Coffee House en volg je koffie- en kookworkshops.
indonesie-eten

Ervaar Indonesië tijdens de Tong Tong Fair: 28 mei – 5 juni 2016

Vanaf 28 mei 2016 staat het Malieveld in Den Haag weer in teken van dit smakelijke en kleurrijke Indische event. Dit is alweer de 58ste editie van de Tong Tong Fair. Je winkelt op de grand pasar en je proeft verschillende lekkernijen in de eetwijk. Dit alles begon in 1959 met een groepje Indische Nederlanders, die een evenement organiseerden omdat zij de Indische cultuur zo mooi en inspirerend vonden. Het resultaat is een jaarlijks groots evenement, waar oost en west elkaar ontmoet in sfeer van vrijheid, vriendschap en inspiratie. Waar wacht je nog op? Koop je kaartje!

 

 

Selamat makan op de Taste of Amsterdam: 2 – 5 juni 2016

Van 2 tot en met 5 juni staat Amsterdam in het teken van de Taste of Amsterdam, hét event waar hoogstaande restaurants zich presenteren. De smaak van Indonesië proef je in het Indonesia Coffee House, waar je geniet van traditionele gerechten als saté ayam, soto ayam en keoprak. Voor bij de koffie worden er ook zoete hapjes gemaakt. In de stand van Indonesië proef je namelijk één van de beste koffiesoorten van Indonesië, gemaakt van Tanamera bonen. Verder worden er verschillende koffie- en kookdemonstraties gegeven en terwijl je geniet van je sateetje luister je naar live muziek. Oftewel, dit event mag je niet missen!

 

 

De culinaire diversiteit van Indonesië

De eilanden van Indonesië hebben allen hun eigen tradities en gebruiken, ook wat betreft de keuken. Invloeden van buitenlandse keukens dragen bij aan de grote verscheidenheid aan Indonesische gerechten. De specialiteiten en variaties hebben iets gemeen, namelijk rijst. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van kruiden, zoals laos, gember, komijnzaad, kurkuma en citroengras. Javanen zijn geen grote vleeseters en maken veel gebruik van tempé en tofu, bereid in sambal en kokosmelk. De gerechten in Oost-Java zijn vaak wat zoeter, hier koken ze veel met Goela Djawa (Javaanse bruine suiker). Sulawesi staat bekend om de bamboe bereidde gerechten. Deze worden extra pittig gemaakt door kluak; een vrucht die de gerechten zwart maakt en een zoute smaak geeft. Op Sumatra wordt veel met pepers gekookt, verzacht door kokosmelk. Dit wordt ook wel de Padang-traditie genoemd.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.