Kleurrijk wandelen rondom Innsbruck

De herfst kent in de Alpen vele gezichten. Hoog op de bergen worden de toppen al weer wit van de eerste sneeuwval, terwijl onder de boomgrens de natuur je verrast met prachtige kleuren.

Wandel je mee?

De vele kleuren geel en oranje steken fel af tegen het bruin en grijs van de rotsen en de groen blijvende naaldbomen. Boven je een knalblauwe lucht die vooral in herfst tot de beste vergezichten leidt.

 

 

7 dagen, 80 kilometer en 5.700 hoogtemeters maken de Sellrainer huttentocht tot een bergbeklimmersbeleving van een speciale categorie. De tocht begint in het dorp Sellrain op 900 meter. Het hoogste punt is de Schöntalspitze op meer dan 3.000 meter. De tocht leidt je in 7 etappes langs vele almhutten, waar een heerlijke Tiroolse keuken op je wacht en waar je rustiek kan overnachten in een ontspannen stilte.

 

 

Bergbeklimmen in 7 etappes

Van het plaatsje Sellrain bij de ingang van het gelijknamige dal gaat het in 7 etappes langs de Potsdamer hut, het Westfalenhuis, de Pforzheimer hut, Schweinfurter hut, Bielefelder hut en Dortmunder hut. Deze route vereist een goede conditie en bergervaring. De weg is moeilijk en vraagt het nodige van je lichaam. Informeer je van tevoren goed over het weer en het terrein. Behulpzaam is ook het advies van de waard van de hutten. Zij kennen de omgeving als hun broekzak. En helpen je graag met hun kennis verder.

Indrukwekkend dal

Hemelse rust en ongerepte natuur omgeven het Sellraintal. In alle windrichtingen wacht een prachtig bergpanorama. In het zuiden zijn de Stubaier Alpen te zien, in het noorden Karwendel en de Nordkette. Naar het oosten kijk je op het Ötztal, in het westen op het Wipptal en Stubaital. Het hoogalpine bergbeklimmersparadijs met ongenaakbare charme is ruim 30 autominuten van Innsbruck verwijderd.

De weg is een absoluut hoogtepunt dwars door een grandioos landschap: heldere bergbeekjes kletteren. Almrozen en alpenviooltjes omzomen de paden. De toppen van de Kalkkögel steken steil af tegen de hemel. De natuur langs de huttentocht is het leefgebied van gemzen, steenbokken en marmotten. Wees niet verbaasd als je de 1 of andere van deze bergbewoners tegenkomt. Wie op de Sellrainer Hüttenrunde onderweg is, beleeft de Alpen van zeer dichtbij. En vergeet vooral niet te genieten van de herfstkleuren.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.