Innsbruck, een groene zomerbestemming

Als citytrip bestemming wordt Innsbruck steeds bekender; een bruisende stad vol cultuur, musea, restaurants en de beroemde Olympische Bergisel-schans. Maar wat wellicht onbekend is, zijn de uiteenlopende outdoor mogelijkheden die letterlijk om de hoek van deze parel in de bergen te vinden zijn.
innsbruck-2

Ook aankomende zomer staan de Oostenrijkse stad en omliggende bergdorpen in het teken van hiking, mountainbiken, outdoor events en de jaarlijkse ‘Alpenkräuter’ dagen. Drie tips voor Innsbruck als groene zomerbestemming. Na een paar dagen in het levendige stadscentrum vormt de natuurlijke omgeving van Innsbruck een welkome afwisseling. Zowel voor geoefende hikers en bikers als voor natuurliefhebbers die het graag wat rustiger aan doen, is er genoeg bergachtig groen te vinden. Voor elk tempo en elk niveau. Drie uiteenlopende tips:

1. Hiken op de Zirbenweg Trail

De Zirbenweg Trail is een bekende en populaire hiking route die loopt van het Patscherkofel bergstation tot de Tulfeinalm / Glungezer, vlakbij Tulfes. The Patscherkofel kabelbaan in Igls brengt wandelaars tot een hoogte van 1.964 meter, vanwaar de wandelschoenen 7 kilometer lang, 2,5 uur het werk mogen doen.

 

 

De minimale hoogteverschillen en bankjes maken van de Zirbenweg Trail een toegankelijke wandelroute die onder andere langs de knusse Boscheben berghut loopt. Naast de weidse vergezichten over de Inn vallei vormt ook het Karwendel gebergte aan de overkant een indrukwekkend decor. Voor wandelaars die graag meer over de lokale natuur te weten komen, is Europa’s hoogste botanische tuin met 400 verschillende Alpenplanten een aanrader. De Glungezer stoeltjeslift gaat van de Tulfeinalm weer terug naar het dal in Tulfes.

2. Bergbeleving in het Sellraintal vallei

De ‘Alpenkräutertage’ [Alpenkruiden-dagen] zijn de uitgelezen kans om eens dieper in de wereld van de kruiden te duiken. Van 14 augustus tot 29 september staat het Sonnenplateau Mieming, nabij Innsbruck, in het teken van ruiken, proeven en voelen. Vakantiegangers leren alles over de lokale kruiden en brengen hun kennis direct in de praktijk met het maken van bijvoorbeeld een eigen crème. Hotels komen met speciale arrangementen, wellness-behandelingen en rondleidingen. Een echte kruidenbar maakt het geurige feest compleet.
innsbruck-1

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.