Nieuwe parcours, selfiebox en snelheidsmeting op de skipistes

Met 109 km aan pistes, 46 liften, 25 skihutten en 2 snowparks behoort Ski Juwel tot de top 10 grootste skigebieden in Tirol, dat in 2012 ontstond door een liftverbinding op de Schatzberg tussen de valleien van Alpbachtal en Wildschönau.

ski-juwel-alpbachtal-wildschonau-11

Kindvriendelijk gebied

Het gebied is kindvriendelijk maar daarnaast ook erg populair bij topsporters én je vindt er de meest pittoreske dorpen in Oostenrijk: Rattenberg, het kleinste stadje van Oostenrijk, het rustieke Alpbach met zijn mooie houten huizen, het idyllische Thierbach en Auffach dat direct aan de piste is gelegen. Ski Juwel is een gevarieerd skigebied dat veel te bieden heeft voor zowel beginners als ervaren snelheidsduivels.

 

 

De reisafstand naar het wintersportgebied bedraagt ongeveer 910 kilometer en de afstand van de luchthaven van Innsbruck is 60 km. Het winterseizoen loopt in Ski Juwel van half december tot april.

 

 

Nieuw in seizoen 2016/2017

Hoewel Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau grossiert in historische en authentieke Oostenrijkse dorpjes investeert het skigebied ieder jaar ook in modernisering. Zo opent dit seizoen de nieuwe Eva-Maria Brem reuzenslalom parcours op de Reither Kogel – vernoemd naar de lokale ster en huidig wereldkampioene, een nieuw fun park op de Wiederbergerhorn en openen vanaf december ook 3 nieuwe skihutten en bergrestaurants. Voor de echte avonturiers ligt er op deze berg ook een poederparadijs te wachten. Hier kan men elke zondagochtend om 8 uur sporen trekken door de maagdelijke pistes. Bovenop de berg wacht een heerlijk ontbijt. Er is een supplement op de liftpas van toepassing.

ski-juwel-alpbachtal-wildschonau-22

Selfies en snelheidsmetingen

Het thuisfront even jaloers maken door een selfie te nemen met een fabuleuze achtergrond kan hier makkelijk. Ski Juwel heeft een heuse selfie-foto-box bij het Wiederbergerhorn bergstation. Het is slechts een kwestie van de skipas voor de camera houden, een pose voor het panoramische landschap aan te nemen en de foto’s te downloaden en delen via skijuwel.com/highlights. Live foto’s en videos met het thuisfront delen kan ook, er is gratis WiFi in het skigebied.

Niet alleen Eva-Maria skiet nog altijd graag in dit skigebied, ook andere top-skiërs komen vaak naar Ski Juwel om te trainen voor de wedstrijden. Maar ook recreatieve skiërs kunnen hier door de knieën om de hoogste snelheden te bereiken op onder andere de carving zone in de Race n’ Boarder Arenda bij Niederau en op de Kohlgruben afdaling is er nu zelfs een ‘Speed Check Track’: leuk voor volwassenen en kinderen die een foto kunnen downloaden met hun snelheid erop.

ski-juwel-alpbachtal-wildschonau-17

Meer vakantie voor je geld

Toeristen die minstens 1 overnachting boeken in het skigebied, ontvangen de Alpbachtal Seenland Card – bij verblijf in de Alpbachvallei – of de Wildschönau Card bij een verblijf in dit gelijknamige dal. Deze kaarten bieden vele voordelen en gratis activiteiten, waaronder gebruik van een skibus en toegang tot het ‘Wörgler Wasserwelt’ zwemparadijs. De kaart ontvangt men bij aankomst in de accommodatie.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.