Magisch Maastricht programma voor december 2016

De beleving van Magisch Maastricht wordt knusser, authentieker en sympathieker. De hele decembermaand is de magische sfeer te voelen in de stad. Een verwachte blikvanger is het huis van de Kerstman.

magischmaastricht2015_eighty8things_lr140

De Kerstman

De Kerstman die in zijn hoofdkwartier in het Finse Rovaniemi jaarlijks 300.000 bezoekers ontvangt, krijgt dit jaar voor het eerst een dependance op het Maastrichtse Vrijthof. De schaatsbaan wordt op het plein uitgebreid naar 900 m² en krijgt een transparant dak. De Magische Lichtroute spreekt ook in 2016 tot de verbeelding met magisch meesterschap, dat zich een weg baant door de hele binnenstad.

 

 

Talloze lichtjes, romantiek en winterse gezelligheid. Voor deze route die start vanaf 14 november, heb je geen navigator nodig. Volg de 300.000 sfeerlichtjes, de 4 kilometer lange lichtpraal van guirlandes, en ruim 18.000 meter aan boomverlichting om zo de meest bijzondere plekken van de stad te ontdekken. Bezoekers worden al vanaf het station geleid via Wyck, over de Maas richting het Jekerkwartier, het Onze Lieve Vrouweplein, de Markt, Mosae Forum en Entre Deux, het nieuwe Sphinxkwartier en natuurlijk het Vrijthof. De route is in november gratis te downloaden via de website van magisch Maastricht.

 

 

Aankloppen bij het huis van de Kerstman

Het Vrijthof wordt van 2 december 2016 tot en met 1 januari 2017 ondergedompeld in al het moois wat het kerstfeest te bieden heeft. Op de 900 m² transparant overdekte schaatsbaan is nu nog meer rekening gehouden met de allerkleinsten. Speciaal voor hen realiseert de organisatie een kinderschaatsgebied. Een ambachtelijke streek- en kerstmarkt in Dickens Village, het 45 meter hoge reuzenrad en een culturele programmering in de spiegeltent, zorgen voor nog meer winterpret. Vanaf 7 december is de Kerstman met zijn elfjes​ ook vaak te vinden in zijn ‘tweede verblijf’ midden op het Vrijthof.

magischmaastrichtvrijthofschaatsbaancvvvmaastrichtmarketingjohannestimmermans

Erop uit naar Magisch Cultuur Festival

Tijdens het Magisch Cultuur Festival spelen 90 theater-, dans- en muziekgezelschappen op verschillende culturele hotspots in Maastricht. Het programma met meer dan 200 optredens loopt van 3 december 2016 tot 8 januari 2017 en staat bol van activiteiten met Euregionale gezelschappen.

fcs_1352

Een momentje van rust

Dagelijks steken honderden mensen bij de Onze Lieve Vrouwe Basiliek een kaarsje op of zoeken naar een moment van bezinning. Om een vonkje van deze rijke traditie over te brengen naar een nieuwe generatie, is de interactieve app ‘Maria Bereikbaar’ ontwikkeld. Deze digitale pelgrimsroute met game mechanisme is bedoeld voor jongeren van 10 tot 16 jaar. De app is vanaf 10 oktober beschikbaar in de appstore.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.