Herfstvakantie van start op Schiphol

Schiphol maakt zich op voor de herfstvakantie. De komende twee weken (vrijdag 14 – zondag 30 oktober) gaan veel Nederlanders via Schiphol op vakantie naar zonnige bestemmingen. Schiphol adviseert vertrekkende passagiers om op tijd naar de luchthaven te komen.

vliegtuig-jetairways-schiphol

3 miljoen passagiers

Naar verwachting reizen er in de herfstvakantie circa 3 miljoen passagiers via Schiphol (aankomend, vertrek en transfer). Dit is een stijging van ruim 12% ten opzichte van de herfstvakantie van 2015. De verwachte drukste dag is vrijdag 14 oktober – de eerste vakantiedag in de regio’s Noord en Midden – met in totaal 208.000 aankomende, vertrekkende en transfererende passagiers.

 

 

De drie meest favoriete zonbestemmingen deze herfstvakantie zijn Turkije (Antalya), Gran Canaria en Tenerife. Lanzarote en Kaapverdië (Sal) winnen aan populariteit. Het aantal reizigers naar deze twee bestemmingen is met meer dan 50% gestegen ten opzichte van de herfstvakantie van 2015.

 

 

Reisadvies: Kom op tijd!

Vanwege de drukte vraagt de luchthaven vertrekkende passagiers om op tijd op Schiphol te zijn. Houd daarbij de tijd aan die de luchtvaartmaatschappij aangeeft. Eérder dan die adviestijd naar de luchthaven komen heeft geen zin omdat de incheckbalies dan nog niet open zijn. Daarnaast adviseert Schiphol reizigers om na het inchecken direct door te lopen naar de securitycontrole. Men kan dan voor het instappen nog een kopje koffie drinken of de laatste inkopen doen in een van de lounges.

Om het verblijf van passagiers in de vertrekhal te veraangenamen zet Schiphol deze herfstvakantie entertainment in.

Goed voorbereid op reis

Voor een ontspannen begin van de vakantie adviseert Schiphol reizigers om goed voorbereid op reis te gaan. 5 tips:

  • Controleer ruim voor vertrek of je paspoort of ID-kaart geldig is
  • Weet wat mee mag in je handbagage
  • Kom op tijd, houd de tijd aan die de luchtvaartmaatschappij aangeeft
  • Check thuis online in of doe dit bij een van de selfservice incheckzuilen
  • Houd reisdocumenten, elektronica en verpakte vloeistoffen binnen handbereik

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.