Dit is waarom je goed voorbereid en op tijd naar Schiphol moet komen in de meivakantie

Vrijdag 22 april a.s. start de meivakantie. Schiphol is blij dat veel vakantiegangers via Amsterdam Airport Schiphol reizen. Vanwege de drukte zet de luchthaven extra mensen in. Daarnaast wordt reizigers gevraagd zich goed op de reis voor te bereiden.
schiphol

Schiphol adviseert reizigers op tijd naar de luchthaven te komen en de tijd aan te houden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft. Actuele vluchtinformatie is te vinden op de websites van luchtvaartmaatschappijen en op www.schiphol.nl.

Hoe lang van tevoren op Schiphol zijn?

Afgelopen weken werd in de media de suggestie gewekt dat door drukte in de meivakantie reizigers veel eerder dan gebruikelijk naar Schiphol moeten komen. Dit heeft echter geen zin omdat de incheckbalies dan nog niet open zijn.

 

ZIE OOK: Vueling breidt netwerk met 61% uit op Schiphol

 

Goed voorbereid op reis

Schiphol geeft reizigers tips over hoe ze zich goed kunnen voorbereiden op de reis. Hierdoor kan het proces van inchecken, security- en paspoortcontrole vlotter verlopen.

  • Controleer ruim voor vertrek of je paspoort of ID-kaart geldig is
  • Weet wat mee mag in je handbagage
  • Kom op tijd, houd de tijd aan die de luchtvaartmaatschappij aangeeft
  • Check thuis online in of doe dit bij een van de selfservice incheckzuilen
  • Houd reisdocumenten, elektronica en verpakte vloeistoffen binnen handbereik

 

 

Strikte regels handbagage

Er gelden strikte regels voor wat mee mag in de handbagage. Daarnaast gelden voor vloeistoffen en gels speciale voorwaarden voor hoe ze verpakt moeten worden.

Kijk voor de regels op www.schiphol.nl/handbagage.

 

 

Comments are closed.