Win een cool winteravontuur in Zweden

Ben je op zoek naar een bijzondere (kindvriendelijke) wintervakantie? Verruil je jaarlijkse skitrip naar de Alpen dan eens voor een winteravontuur in Zweden. Hier vind je ongerepte sneeuwvlaktes, een sprookjesachtig landschap, prachtig poollicht en de zekerheid van een authentiek dik pak sneeuw.

hondenslee-sneeuw-man-zweden

Zweden ver weg?

En… het is dichterbij dan je denkt. De regio’s Värmland en Dalarna zijn prima met de auto te bereiken en bieden alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud. En…je kunt zelfs binnenkort een winteravontuur in Dalarna winnen.

 

 

En… na een gezellige avond (ook heel leuk voor de kinderen) en een relaxte nacht op het schip, zoek je de volgende ochtend je auto weer op. De regio Värmland is zo’n 250 kilometer rijden vanaf Göteborg. Hier vind je de leukste accommodaties, van hotels tot de meest knusse houten huisjes. Iets verder, op zo’n 5 uur rijden vanaf Göteborg, ligt de provincie Dalarna. Aanrader hier is Idre Fjäll. Dit wintersportoord is een begrip in de Zweedse wintersportwereld. Niet voor niets wordt hier in februari de World Cup Skicross gehouden waar de beste langlaufers strijden om de wereldtitel. Idre Fjäll telt zo’n 40 pistes, 27 skiliften en 82 kilometer aan geprepareerde loipes. Alle accommodaties zijn ski-in, ski-out, wat betekent dat je tot aan je eigen voordeur kunt skiën.

 

 

Meer dan alleen skiën

Of je nu voor de regio Värmland of Dalarna kiest. Naast heel veel skiën en langlaufen doe je hier nog veel meer. Want als je in Zweden bent, wil je ook wel eens op zo’n sneeuwscooter door de bossen scheuren. Wil je het rustiger aan doen? Ga dan voor een heuse huskysafari. Je zult zien dat de honden je enthousiast blaffend staan op te wachten. Houd je van schaatsen? Bind dan je ijzers onder op een van de vele Zweedse meren en geniet van de eindeloze kilometers ijs, geveegd en al. Maar er is meer! Probeer eens een visje aan de haak te slaan tijdens het ijsvissen of maak tijdens een sneeuwschoenwandeling kennis met de rendieren en elanden. En wees alert als het donker wordt. Want… ook het magische noorderlicht kan zich zomaar laten zien.

Echte winters

Als je van echte, ouderwetse winters houdt, dan moet je zeker een keer in Zweden zijn geweest. Hier is de wereld nog maagdelijk wit in de wintermaanden en ruik je de gezonde vrieskou. De Hollandse stress van het eeuwige haasten en in files staan, voel je onmiddellijk van je afglijden zodra je in Zweden bent. En… voor het opwarmen na al die buitenactiviteiten zijn er sauna’s. En zeg nou zelf. Wat is er nu fijner om na een actieve dag even lekker van de sauna te genieten. Je komt weer helemaal tot rust en het is een weldaad voor je lichaam. Een ding is zeker! Inspanning en ontspanning gaan hier hand in hand. Kijk voor meer informatie, tips en accommodaties in de provincie Dalarna op de website van Visit Zweden of raadpleeg de website Vist Varmland voor de provincie Värmland.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.