Vive la Frans gaat op reis naar Ierland

30 augustus ging het 4e seizoen van Vive La Frans van start. In voorgaande afleveringen konden we al zien hoe Frans Bauer en broer Dorus door Engeland en Schotland reisden. Nu is het de beurt aan Ierland en Noord-Ierland.

Jean-Paul, Doris en Frans in Winterfell op de set van Game of Thrones

Jean-Paul, Doris en Frans in Winterfell op de set van Game of Thrones

Riverdance en Leprechaun fluisteraars

Vanaf 15 oktober dompelen de Bauers zich 3 weken lang onder in de Ierse muziek en cultuur. Klimavonturen aan de kust van Donegal, verkleedpartijen op de filmset van Game of Thrones en een bezoek aan oud-Ajaxspeler Jean Paul van der Velde: genoeg om van te genieten!

 

 

Tijdens de 1e aflevering in Ierland maken de broers kennis met de typisch Ierse Riverdance. Met speciaal aangeschafte Riverdance schoenen wagen de broers ook een dansje. De week daarop duiken Frans en Dorus dieper in de Ierse sferen met een bezoek pubs, Leprechaun fluisteraars en Ierse geitenhouders.

Game of Thrones

De laatste aflevering brengen ze een bezoek aan Jean-Paul van der Velde, tegenwoordig een acteur met een eigen Bed & Breakfast in Noord-Ierland. Samen met hem duiken ze in de wereld van Game of Thrones in Winterfell, waar zich meerdere filmlocaties van de serie bevinden. Jean-Paul heeft zelfs een rol gehad in de serie.

 

 

Ook Malin Head (noordelijkste punt van Ierland) en Tory Island komen aan bod. De broers trotseren hier de elementen aan de ruige westkust van Donegal tijdens een les rotsklimmen. Op Tory Island gaan zij op audiëntie bij de koning van het eiland, die door de 170 inwoners van het eiland is gekozen. Met een overnachting op dit eiland sluiten Frans en Dorus hun Ierlandavontuur en het vierde seizoen van Vive la Frans af.

Frans beklimt de rotsen van Malin Head

Frans beklimt de rotsen van Malin Head

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.