Lancering wereldwijde Game of Thrones campagne van Noord-Ierland

De Game of Thrones koorts begint weer flink te stijgen over de hele wereld – en helemaal in Noord Ierland. Vol verwachting kijken fans uit naar het zesde seizoen van de populaire hitserie. Ierland Toerisme lanceert vandaag haar nieuwste campagne, gecreëerd in samenwerking met HBO, om Noord-Ierland te presenteren aan Game of Thrones® fans over de hele wereld.

Game of Thrones® deur © Tourism Ireland

Game of Thrones® deur © Tourism Ireland

Een bijzonder onderdeel van deze campagne is een serie van 10 prachtig uitgesneden deuren die verschillende momenten van komend seizoen uitbeelden. Iedere week wordt er een deur onthuld die de belangrijkste gebeurtenissen van de nieuwste aflevering toont. Het hout dat voor de deuren is gebruikt, komt van bomen die afgelopen winter zijn omgewaaid tijdens de storm Gertrude in de Dark Hedges in county Antrim. Dit is het decor voor Kingsroad, één van de meest bekende Game of Thrones® locatie in Noord-Ierland.

 

ZIE OOK: Road trip: Antrim Coast Road, Noord-Ierland

 

Het doel van deze bijzondere deuren is het tonen van de band tussen Noord-Ierland en de populaire HBO-serie. De deuren zijn door heel Noord-Ierland te vinden in pubs en op andere plekken in de buurt van filmlocaties. Hierdoor is er een geheel nieuwe Game of Thrones® route ontstaan die bezoekers kunnen afleggen.

 

 

Naast de deuren met een GOT-tintje, worden er in de campagne iconische symbolen uit de serie gebruikt:

  • Noord-Ierse ‘Valyriaanse’ stalen keukenmessen, geïnspireerd door het mythische Game of Thrones® staal, tentoongesteld in het restaurant OX Belfast;
  • Game of Thrones® personages en iconen verwerkt in kunstwerken in de collectie van het Ulster Museum;
  • Speciaal ontwikkelde, authentieke Game of Thrones® postzegels, elke week verschijnt er een nieuwe postzegel, echte collectors items.

De campagne loopt tot en met juni, tot de laatste aflevering van seizoen zes.

 

 

Comments are closed.