Spaanse stedentrip best gewaardeerd door Nederlanders

Spaanse stedentrips zijn populair onder Nederlandse vakantieliefhebbers. Spanje is als enige land met 3 steden vertegenwoordigd in de lijst van best gewaardeerde stedentrips, zo blijkt uit een berekening van reviewplatform Zoover.

De top 10 van best gewaardeerde stedentrips door Nederlanders

De top 10 van best gewaardeerde stedentrips door Nederlanders

Sevilla is de populairste

Sevilla wordt als allerbeste gewaardeerd. De waardering voor de stad in combinatie met de waardering op accommodatie niveau resulteert in een waarderingscijfer cijfer 9,02. Barcelona staat met een 8,57 op de 5e plek in de lijst. Madrid krijgt een waarderingscijfer 8,41 en sluit hier de top 10 mee af.

 

 

Bij de berekening zijn ruim 20.000 reviews op stedentrips meegenomen. Er is gekeken naar de waardering op bestemming niveau en op accommodatie niveau. De gemeten periode was van een oktober 2015 tot een oktober 2016.

Uitstap voor herfstvakantie

De herfstvakantie leent zich perfect voor een stedentrip. Wanneer men het liever dichterbij huis zoekt zijn er ook voldoende mogelijkheden. Groningen komt als enige Nederlandse stad voor in de huidige top 10 lijst en behaalt met een 8,45 een 7e plek in de lijst. De Duitse stad Monschau aan de rand van de Eifel staat op de 8e plek.

 

 

Zoover Award winnaar

Op de 2e plek in de lijst staat de Poolse stad Krakau. Begin dit jaar werd Krakau al uitgeroepen tot stad van het jaar gebaseerd op de volledig jaarcijfers van Zoover. Wie in januari de award in ontvangst mag gaan is nog de vraag.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.