NBTC lanceert verhaallijn over karakteristiek Nederland

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en internationaal aansprekend. Daarom zet NBTC, samen met Zeeland, Zuid-Holland, Flevoland, Overijssel, Friesland, Noord-Holland en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed ‘Nederland Waterland’ internationaal op de kaart.

Lancering van de verhaallijn 'Nederland Waterland'

Lancering van de verhaallijn ‘Nederland Waterland’

Het verhaal

Dinsdag 4 oktober vond de lancering van de verhaallijn plaats, gecombineerd met de viering van 30 jaar Oosterscheldekering, in het Topshuis op Neeltje Jans

 

 

Water is karakteristiek voor Nederland. Een groot deel van Nederland ligt onder de zeespiegel. Hoe wij hiermee omgaan en het landschap dat hiervan het resultaat is, is uniek in de wereld en wordt in het buitenland als fascinerend ervaren. Door de verhaallijn Nederland Waterland worden watericonen met elkaar verbonden en ontsloten en wordt Nederland gepositioneerd als waterland bij internationale bezoekers. Centraal in deze lijn staan de watericonen in de setting van een waterrijke regio inclusief de beleving rondom de iconen.

 

 

HollandCity

Nederland Waterland is onderdeel van de HollandCity-strategie en verbindt dertien watericonen met elkaar: De Deltawerken, Watersnoodmuseum, Dordrecht, Nationaal Park De Biesbosch, Kinderdijk, Flevoland, Schokland-Urk, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Giethoorn, Woudagemaal, Afsluitdijk, Zuiderzeemuseum, Beemster-Schermer. Jos Vranken, algemeen directeur NBTC: “Via de verhaallijnen willen we mensen verleiden om de gebaande paden te verlaten. Zo ervaren zij meer plekken en producten in ons land. Het maakt hun beleving rijker en het versterkt het regionale verdienvermogen. Tegelijkertijd ontlasten we de hotspots die op sommige momenten als te druk ervaren worden.”

Kansen

In 1e instantie wordt de waterlijn in Duitsland, België, Italië, Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten geïntroduceerd. In 2017 wordt China daaraan toegevoegd. Het gaat daarbij met name om awareness te creëren, om het verhaal in de schijnwerpers te zetten. Daarbij focussen we op pers- en pr-activiteiten. De 1e persreis vindt donderdag 6 oktober plaats met 12 internationale journalisten, startend in Zeeland. Daarnaast is het waterlandverhaal in 6 talen vindbaar op de consumentenwebsite van Holland marketing in 6 talen inclusief een moodfilm.

Toekomst

In 2018 is er extra dynamiek rondom het thema water. Dan wordt onder andere het beleefcentrum van De Nieuwe Afsluitdijk geopend. Daarnaast is het 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet in Nederland werd aangenomen. Voor NBTC reden genoeg om 2018 uit te roepen tot themajaar Nederland Waterland.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.