Dordrecht

Een dagje Dordrecht. Of hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt. De oudste stad van Nederland, pal naast de Biesbosch is een bezoek waard. Al in de 13e eeuw kreeg Dordrecht, toen nog Thuredrech geheten zijn stadsrechten. Het ontwikkelde zich snel als een belangrijke handelsstad en dat verleden vind je terug in de binnenstad.

De verdedigingsmuur om Villa Augustus

De verdedigingsmuur om Villa Augustus

Reizen naar Dordrecht

Door de ligging naast de A15 en A27 is Dordrecht goed bereikbaar met de auto. Ook de NS-treinen stoppen op Station Dordrecht. Vanaf Rotterdam ben je in 30 minuten in hartje stad. Ook met de boot is waterrijk Dordrecht bereikbaar. Er is een veerdienst tussen Rotterdam en Dordrecht. Je fiets mag gratis mee dus je kunt vanaf hier je fietsrondje starten. In de stad kun je met de fluisterboot over de Oude Maas varen. Zo krijg je een goede indruk van alle monumenten in de stad. Door Dordrecht loopt de wandelroute Drechtsteden van de provincie Zuid-Holland.

Wandelroutenetwerk provincie Zuid-Holland

Wandelroutenetwerk provincie Zuid-Holland

Bezienswaardigheden in Dordrecht

Een bijzonder gebouw is Villa Augustus in Dordrecht. Deze oude watertoren is omgebouwd tot hotel met een restaurant met groot terras. Op de markt bevindt zich ook de bakkerij. Daar worden brood, taart en koekjes geserveerd uit eigen bakkerij worden geserveerd. Je kunt er ook een snel ontbijtje scoren.

villa-augustus-1

villa-augustus-gedicht

villa-augustus-hotel

villa-augustus-pand

villa-augustus-restaurant-terras

villa-augustus-tuin-2

villa-augustus-tuin

Ook het Groothoofdspoort aan de rivierkade is mooi om te bezichtigen.In de middeleeuwse binnenstad vind je de Augustijnenkerk.

Hotels in Dordrecht

Volgens Booking.com zijn er 39 hotels, hostels en B&B accommodaties in Dordrecht. Waaronder het hierboven genoemde Villa Augustus. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips.

 

 

Woningen huren in Dordrecht

Naast toeristische verhuur is het ook mogelijk om een woning te huren in Dordrecht. Er zijn verschillende online platformen en websites waar je woonruimte in Dordrecht kunt vinden, zoals Huurportaal.nl. Dit platform biedt filters op basis waarvan je jouw zoekopdracht kunt aanpassen aan je voorkeuren.

Twee tips van de VVV van Dordrecht

Om je verblijf in Dordrecht goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau jou de volgende 2 tips

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Dordrecht om in de vakantiestemming te komen!

 

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Dordrecht

VVV Zuid Holland Zuid

Spuiboulevard 99
3311 GN Dordrecht
Nederland
Telefoon: +319004636888


Twitter: twitter.com/VVVDordrecht
Facebook: facebook.com/VVV.Dordrecht
YouTube: youtube.com/user/vvvzuidhollandzuid

 

Neem contact op met VVV Zuid-Holland Zuid

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

Kaart van Dordrecht