Nieuwe saunadromen gaan in vervulling in Thermen & Badewelt Euskirchen

Precies op tijd voor de start van de klassieke saunaperiode en de natte en kille dagen heeft Thermen & Badewelt Euskirchen bij Bonn zijn 5 nieuwe saunabelevenissen geopend. Met zijn elf saunabelevenissen is het in december 2015 geopende wellnesscomplex nu het meest veelzijdige in Noordrijn-Westfalen.

Japanse opgieting in de Koi-Sauna: © Thermen & Badewelt Euskirchen

Japanse opgieting in de Koi-Sauna: © Thermen & Badewelt Euskirchen

Sauna´s met uitzicht op koi´s en tropische vogels

Tropische regenwouden, de adembenemende fauna van Japan of antieke Griekse tempels, de gasten van Thermen & Badewelt Euskirchen staat nu een onvergetelijk saunalandschap met ontelbare fascinerende details te wachten die saunagenot in optima forma beloven. De fantasie kende bij de bouw van de 5 nieuwe sauna-highlights, elk met een eigen thema, geen grenzen.

 

 

Bij de aanblik van het royale, fascinerende koi-aquarium in de nieuwe Koi-Sauna beleeft men bijvoorbeeld opgietingen op de wijze die gebruikelijk is in het Verre Oosten of men geniet van exotische, fruitige geuren in de nieuwe Tropen-Sauna met zijn grote volière.

Koi-Sauna (ca. 80° C)

In de ‘Koi-Sauna’, helemaal in Japanse stijl, kunt u ontspannen bij een blik op het royale koi-bassin en de soepele bewegingen van de Japanse karpers volgen. Voel de heilzame werking van de opgietingen zoals die in het Verre-Oosten gebruikelijk zijn. Beleef traditionele theeceremonies of Japanse opgietingen met een waaier en ontdek de fascinerende saunacultuur uit het land van de opgaande zon.

Feiten:

 • Grootte: 120 m²
 • Plaatsen: ca. 100
 • Vormgeving: Japans
 • Highlight: blik in het royale koi-bassin
 • Bewoners: koi`s

Veelzijdig saunacomplex

“Met onze eerste grote uitbreiding zijn we tegemoet gekomen aan de wens van onze gasten om een nog groter en exclusiever saunalandschap aan te treffen” , aldus Josef Wund, investeerder en eigenaar van de Thermen & Badewelt. Er zijn nog eens 5 miljoen euro in de uitbreiding geïnvesteerd.

 

 

“9 maanden na de opening van de Thermen & Badewelt Euskirchen ontstond met de bouw van de nieuwe sauna´s, die de 6 al bestaande sauna´s van de Vitaltherme & Sauna nu aanvullen met unieke momenten van welbevinden, het veelzijdigste saunacomplex in Noordrijn-Westfalen”, aldus bedrijfsleider Martin Wenzel.

Apollon-Sauna (ca. 90° C)

Wees welkom in de antieke tempel van Apollo. De Griekse god van het licht en de geneeskunde ontvangt zijn gasten te midden van een Ionische zuilenkrans. Het unieke licht en bijzondere opgietingen zoals de zoutopgieting stimuleren de zintuigen en voeren u mee naar de Olympische toppen van genot.

Feiten:

 • Grootte: 50 m²
 • Plaatsen: ca. 60
 • Vormgeving: Grieks, klassiek
Apollon-Sauna: © Thermen & Badewelt Euskirchen

Apollon-Sauna: © Thermen & Badewelt Euskirchen

Per direct kunnen de bezoekers het donkere jaargetijde benutten om het unieke saunalandschap te beleven en iets goeds te doen voor hun gezondheid. Behalve de Koi-Sauna en de Tropen-Sauna staan ontspanningszoekers nog de Apollon-Sauna, vormgegeven als een antiek tempelcomplex, de klassiek Aziatische Meditationssauna en het stoombad Auennebel te wachten.

Tropen-Sauna (ca. 70° C)

Waan u in een exotisch regenwoud en observeer het doen en laten van de kleurrijke vogels in de volière. Luister naar de klanken van de woudbewoners en de bewegingen van de reuzenbomen. Zoete, fruitachtige geuren en exotische opgietceremonies maken uw korte trip naar de tropen compleet.

Feiten:

 • Grootte: 30 m²
 • Plaatsen: ca. 30
 • Vormgeving: natuurlijk, tropisch
 • Highlight: blik in de grote volière met vogels en de paradijselijke ‘Vitalgarten’
 • Bewoners: kanaries, kwartels
Tropen-Sauna met volière: © Thermen & Badewelt Euskirchen  

Tropen-Sauna met volière: © Thermen & Badewelt Euskirchen  

Voor meer informatie over de sauna’s van Thermen & Badewelt Euskirchen kunt u kijken op www.badewelt-euskirchen.de/nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.