Droomvakantie Nederlanders is ‘het noorderlicht zien’

Volgens twintig procent van de Nederlanders is ‘het noorderlicht zien’ dé ultieme droomvakantie, zo blijkt uit het Zoover droomvakantie onderzoek onder bijna 800 respondenten. De respondenten verwachten dat dit een wonderlijke en mystieke ervaring zal zijn.

waar-willen-mensen-heen-op-vakantie

Koploper

In 2014 bleek ‘het noorderlicht zien’ ook al de grootste vakantiedroom van Nederlanders. Als het even kan wil de Nederlander dus het liefst naar Lapland, Noord-Noorwegen, Spitsbergen of IJsland in de winter. Op een 2e plek in de lijst staat een compleet tegenovergestelde droomvakantie. 19% van de Nederlanders geeft aan dat met een cocktail in de hand op het Caribische strand liggen voor hen de ultieme droomvakantie is.

 

 

Er is natuurlijk niets fijner dan van de zon genieten op een prachtige strandlocatie. Een vakantie in eigen villa met privézwembad kreeg 13% en op safari in Afrika 12% van de stemmen.

 

 

Van alle droomvakanties blijkt wintersport naar de besneeuwde Franse Alpen het minst favoriet. Met één procent staat deze droomvakantie onderaan in de lijst. Dit heeft echter niets met de populariteit te maken. Voor velen zal deze droomvakantie al uitgekomen zijn omdat het aantal wintersporters in Nederland toeneemt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.