Frankrijk meest populaire bestemming voor vakantie met hond

Elke vakantie weer dezelfde vraag: wat doen we met de hond? Onderzoek van CASAMUNDO wijst uit dat er een constante stijging is van het aantal mensen dat de hond meeneemt op vakantie. Uit recente cijfers van het online vakantiehuizenportal blijkt dat dit 15% van alle Nederlandse boekingen over 2016 is.

Casamundo

Casamundo

Met name vakantiehuizen zijn in trek onder hondenbezitters. CASAMUNDO beschikt dan ook over meer dan 200.000 accommodaties waar de trouwe viervoeter welkom is. Het meest populaire vakantieland is Frankrijk: meer dan 20% van alle boekingen met honden is naar ‘la Douce France’.

Tweede plek

Het onderzoek van CASAMUNDO laat zien dat onze oosterburen met 14% de tweede plek hebben veroverd. Duitsland wordt op de voet gevolgd door Italië en Nederland (allebei 13%). Met een uitgerekte kustlijn, groene weilanden en de vele natuurlandschappen blijft Nederland, net als voorgaande jaren, een favoriete vakantiebestemming voor de hond: geen lange autorit, een bekend klimaat en de brokken van thuis zijn alom verkrijgbaar.

 

 

Als het gaat om de populairste regio’s onder vakantievierende hondenbezitters staan Tirol en Toscane bovenaan, gevolgd door Groot Brittannië en favoriete Franse regio’s onder Nederlanders.

Met z’n allen op vakantie

Naast meest populaire vakantiebestemmingen heeft CASAMUNDO ook gekeken naar de samenstelling van het reisgezelschap. Zo’n 40% van de Nederlanders die met hun hond op vakantie gaan, reizen in grote groepen met familie of vrienden. Stelletjes staan met bijna 30% op de tweede plaats van reizigers die hun trouwe viervoeter meenemen op vakantie. Het merendeel, maar liefst 83%, neemt één hond mee op vakantie. Dit is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar.

 

 

Hondenbezitters kiezen vaker voor een vakantiehuis dan een appartement, respectievelijk 52% tegenover 37%. Zowel voor honden als hun eigenaren is een vakantiehuis een ideale accommodatie. Vakantiehuizen zijn vaak geschikt voor grotere groepen die beschikken over een omheind buitenperceel. Hier heeft de hond genoeg ruimte om lekker rond te snuffelen zonder andere gasten te storen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.