Navigating Anouk Griffioen

Op vrijdag 28 oktober om 20.00 uur nemen schrijvers Rien Vroegindeweij en Sladjana Labovic, woordkunstenaar Anne Bloemendaal en zangeres Lilian Hak het publiek op performatieve wijze mee door de solotentoonstelling van kunstenaar Anouk Griffioen in TENT.

anouk-griffioen-vrouw-kruk

Op geheel eigen wijze verbinden de sprekers hun woorden met Griffioens mysterieuze zwartwitbeelden in de tentoonstellingszalen. Luister naar de meeslepende stem van dichter Rien Vroegindeweij die vertelt over de tweeëntwintig meter lange houtskooltekening Navigating the Imaginary, kijk met taal- en beeldmixer Anne Bloemendaal naar de 3D-videomappingsculptuur Flo, raak geboeid door het indringende betoog van journaliste Sladjana Labovic over Blankets en geniet van de hypnotiserende zang van zangeres Lilian Hak bij het werk Foliage. De avond gaat van start met een korte reflectie op de tentoonstelling door TENT’s artistiek leider Anke Bangma, en wordt afgesloten met een feestelijke toost op Anouk, want zij is vanavond jarig!

 

 

Rien Vroegindewij

Rien Vroegindeweij is dichter en (toneel)schrijver. Hij beschreef de stad Rotterdam en haar culturele leven in o.a. het Rotterdams Dagblad en NRC Handelsblad. In 2006 ontving hij de Erasmusspeld voor zijn bijdragen aan het literaire klimaat in Rotterdam, en in 2007 won hij de Anna Blaman Prijs. Vroegindeweij schreef tien poëziebundels, proza, toneelstukken en het filmscript voor een film. Ook stelde hij verschillende bundels samen.

 

 

Anne Bloemendaal

Anne Bloemendaal is dichter en initiatiefnemer van fotografiecompetitie De Kracht van Kotterdam. Met haar bureau Flowerdales maakt ze in opdracht combinaties van poëzie en fotografie op wanden van kantoren, parkeergarages, ziekenhuizen en andere grote gebouwen.

Sladjama Labovic

Sladjana Labovic is journalist. Ze werkte onder andere voor Het Parool, Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door. In 2010 schreef ze de interviewbundel ‘En we gaan nog niet naar huis –gastarbeiderskinderen over hun jeugd’.

Lilian Hak

Lilian Hak is zangeres en producer. Haar muziek is geïnspireerd op film noir en filmmuziek uit spaghettiwesterns, waarin echo’s uit het werk van Ennio Morricone doorklinken. De warme stem van Hak in combinatie met bijzondere instrumenten als de theremin en de mondharp brengen de zinderende stofvlakten, de desperado’s en de pioniersgeest uit het Wilde Westen tot leven. Dit jaar verschijnt haar vijfde album.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.