Kroatisch toerisme heeft de wind in de zeilen

De vakantiebestemming Kroatië kan nú al terugkijken op een record seizoen. In de eerste zeven maanden van het jaar noteerden de Kroatische toeristische diensten maar liefst 8.393.781 aankomsten, goed voor een stijging van 9,2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal overnachtingen in het land steeg tot 39.439.451, goed voor een groei van 8,8% ten opzichte van de eerste zeven maanden in 2015.

beritnica-beach

Sterkste markten op gebied van overnachtingen

De vijf sterkste markten inzake overnachtingen vertegenwoordigen een marktaandeel van ongeveer 54%. Duitsland met een marktaandeel van 18,3% wordt op de voet gevolgd door Slovenië met 10,9%. Oostenrijk (8,6%), Tsjechië (6,7%) en Polen (6,3%) maken de top 5 compleet. Ook noemenswaardig is de hoogste groei in het aantal bezoekers uit de Verenigde Arabische Emiraten (144%) en India (80%).

 

 

Populariteit onder Nederlandse vakantiegangers

Kroatië bleek in het voorjaar en de zomer van 2016 razend populair bij de Nederlandse reizigers. Ons land is de 10e sterkste markt voor de Kroatische toerisme industrie. In de eerste zeven maanden van dit jaar waren er 216.388 aankomsten van Nederlandse toeristen. Nederlandse reizigers boekten van januari tot en met juli 1.257.910 overnachtingen in Kroatië.

Ivan Novak, Directeur van de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme in Amsterdam legt uit: “Nederlanders waarderen Kroatië als een ideale en veilige bestemming. Ze kiezen voor ons land zowel om er van een ontspannende strandvakantie te genieten, als om de ongerepte natuur te ontdekken tijdens een actieve vakantie in één van de vele nationale parken. Ze reizen als gezin, als koppel of met een groep vrienden. Het culturele aanbod, de prachtige historische steden, onze Kroatische topwijnen en gastronomie vallen duidelijk in de smaak bij de Nederlanders. We zijn er trots op dat veel Nederlanders die voor de eerste keer naar Kroatië reizen, blijven terugkomen.”

 

 

Adriatische kust blijft belangrijkste trekpleister, Zagreb steeds populairder voor citytrips

Tijdens de eerste zeven maanden van 2016 ging 87,5% van alle bezoekers naar de Kroatische kust. Dit waren om precies te zijn 7.345.402 toeristen (9,4% groei ten opzichte van 2015). Continentaal Kroatië is de tweede meest populaire bestemming en verwelkomde van januari tot en met juli maar liefst 1.048.379 toeristen (+ 12%). Ook de populariteit van de Kroatische hoofdstad Zagreb blijft toenemen: 606.176 aankomsten, goed voor 7,2% groei, werden hier door de toeristische dienst geregistreerd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.