Ridder Kunoroute gelanceerd in het Land van Kalk

Afgelopen zondag werd de ridder Kuno wandelroute en het wandelarrangement gelanceerd. Een samenwerking van de Gemeente Voerendaal, Stichting Kuno, VVV Zuid Limburg en de ondernemers in het Land van Kalk en Bocholtz.

limburg-wandelen-groep-1024

Kuno

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal ontving het 1e exemplaar. Stichting Kuno organiseert al jaren een wandeling door het prachtige land van Kalk van Voerendaal naar Aken. Dit jaar werd – vanwege het 10 jarig bestaan van de stichting – de route vastgelegd en toegankelijk gemaakt via downloadbare middelen.

 

 

Kuno is een volkslegende over verraad en verboden liefde, door de jaren heen verspreid door rondtrekkende verhalenvertellers. De kroniek gaat over Kuno, zoon van vrouwe Minnegardis.

 

 

Hij volgde, op aandringen van zijn oom Wynand van Borenburcht, de priesteropleiding in Aken, maar voegde zich al snel bij het leger van zijn oom. Daar bewees hij een dappere ridder te zijn en werd benoemd tot officier van koning Karels lijfwacht. Hij werd verliefd op de jongste dochter van de koning, waarna ze samen vluchtten naar de burcht van Wynand.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.