Dit gebeurde er dit weekend in Zuid-Limburg

Dit weekend waren toeristisch journalisten uit Duitsland, België en Nederland te gast in Zuid-Limburg. In het kader van het verkrijgen van de Tourism for Tomorrow Award 2016, de hoogste toeristische onderscheiding ter wereld voor de ontwikkeling van de regio. “Dé kans om reisjournalisten te laten proeven van Parkstad-Limburg” aldus Anya Niewierra, directeur VVV Zuid-Limburg.

De genodigden waren onder de indruk van de diversiteit

De genodigden waren onder de indruk van de diversiteit

Het programma startte vrijdag in Abdij Hotel Rolduc waar de gasten verbleven. Hier werden de Duitse journalisten ingewijd in het gebied door Anya Niewierra en de Vlaams/Nederlandse journalisten door Kelly Regterschot, portefeuillehouder toerisme Stadsregio Parkstad Limburg. Daarna volgde een bezoek aan de gemeente Heerlen. Brasserie Mijn Streek verzorgde een streeklunch op het hoogst gelegen restaurant van Heerlen. Raenys Martis liet de groep kennismaken met de ‘Heerlen Murals’ inclusief een rondgang langs de murals rondom het station. Om vervolgens te stoppen bij het ‘Maankwartier’ waar Michel Huisman bevlogen vertelde over het door hem nieuw ontwikkelde woon- en werkgebied bij het station in Heerlen. Daarna volgde een bezoek aan historisch Kasteel Hoensbroek. Als afsluiting van de dag stond Cultura Nova op het programma. Na een maaltijd in de artiestenlounge sloot men hier de dag af met de voorstelling van het Spaanse spektakelgezelschap ‘La Fura dels Baus’.

 

 

Zaterdagochtend leidde directeur Harry van Beers van Abdij Hotel Rolduc de gasten rond in de Rococo bibliotheek, de crypte en de bisschopskamer van de abdij. Van daaruit deed het gezelschap SnowWorld Landgraaf aan waar de apfelstrudel en een rit in de Alpine Coaster in het klimpark op het programma stonden. De volgende stop was bij Familiepark Wereldtuinen Mondo Verde, waar Bert van der Honing de journalisten persoonlijk vertelde over de ontwikkelingen van het park. Na een korte wandeling arriveerde de groep bij Artland Kasteel Strijthagen om hier de beelden te bekijken van kunstenaar Alexander Taratynov en de Noord- en Zuid-Koreaanse tentoonstelling te bezoeken.
Om de Euregionale persmensen ook kennis te laten maken met de culinaire mogelijkheden in het gebied, genoot men de lunch bij Landgoed Hotel de Winselerhof waar Camille Oostwegel sr. zelf het woord nam om te vertellen over de rijke historie van Zuid-Limburg. GaiZOO wist wel raad met de Parkstad geïnteresseerden en maakte indruk met een bezoek aan het giraffenverblijf en een wandeling door het park.

 

 

Het weekend werd afgesloten met een bezoek aan het Museumplein Kerkrade, om hier in vogelvlucht kennis te nemen van het Continium, de Cube en een Parkstad Limburg film in het Columbus Earth Theatre. Met een borrel werd het programma hier beëindigd en keerden de journalisten weer naar Antwerpen en Aken terug om vervolgens hun thuisreis te hervatten.
Een programma waarmee de VVV Zuid-Limburg de veelzijdigheid van het gebied kon laten zien.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.