Wroclaw – een cultuurstad met allure

Door zijn ingevikkeld geschiedenis heeft Wroclaw sporen van de Tsjechische, Duitse en Poolse overheersing maar de hedendaagse stad behoort zeker tot een van de mooiste metropolen in Europa.

Bron: Poolse Organisatie voor Toerisme

Bron: Poolse Organisatie voor Toerisme

Wroclaw, het kleine Krakau

Wroclaw is de 4e stad van Polen en telt 664.000 inwoners. De stad is gelegen aan de Odra, niet alleen op beide oevers maar ook op 12 eilanden in de rivier, en telt 130 bruggen. Veel bezoekers vergelijken Wroclaw met Krakau, maar dan op een iets kleinere schaal. Feit is dat de attracties van de stad door steeds meer mensen worden ontdekt.

 

 

Door de eeuwen heen heeft de Wroclaw – de historische hoofdstad van Silezië – zich op een kruispunt van verschillende staten en culturen bevonden, met als gevolg een veelheid aan verschillende invloeden. Die van Bohemen, Oostenrijk en Pruisen zijn het meest nadrukkelijk waarneembaar. Je vindt er fraaie gotische kerken, herenhuizen in Renaissancestijl en paleizen uit de barok.

 

 

Het stadsleven concentreert zich in de oude stad aan de overkant van Ostrow Tumski – het oudste deel. Naast de Markthal, de Nieuwe Beurs, de banken en kantoorgebouwen staat een modern Concertgebouw dat in de Hala Ludowa (Volkshal) grote voorstellingen vertoont waar Poolse film- en muzieksterren vaan aanwezig zijn.

Bron: Poolse Organisatie voor Toerisme

Bron: Poolse Organisatie voor Toerisme

Park Szczytnicki

Ook is Wroclaw een stad die prachtige groene plekken heeft. Het meest beroemde is het Park Szczytnicki met zijn Japanse Tuin.

Het gegeven dat Wroclaw een van de 4 Poolse steden is waar in juni/juli 2012 het Europees Kampioenschap voetbal was gespeeld, heeft zeker bijgedragen tot die toenemende belangstelling. De wetenschap dat Wroclaw stad in 2016 de Culturele Hoofdstad van Europa is, zorgt ervoor dat de stad ook de komende jaren de belangstelling zal krijgen die hij verdient. Wroclaw is een stad om van te houden. Niet voor niets presenteert Wroclaw zich met een naam die internationale weerklank heeft: ‘Vrots-love’.

Bron: Poolse Organisatie voor Toerisme

Bron: Poolse Organisatie voor Toerisme

Bron: Poolse Organisatie voor Toerisme

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.