Wroclaw: Culturele Hoofdstad van Europa 2016

Wroclaw is een bruisende en mondaine stad. Het is een plaats waar de vooruitgang en innovaties geen limiet kent. Met een meer dan 1000 jarige geschiedenis vormt de stad Wroclaw een perfect duo waar nieuw en oud innig vervlochten zijn. Strategisch gelegen tussen Berlijn, Warschau, Praag en Bratislava is Wroclaw, hoofdstad van Neder-Silezië, een ideale bestemming voor elke bezoeker komende uit alle uithoeken van Europa. Behalve de talrijke toeristische bezienswaardigheden uit de Middeleeuwen is de stad ook een van de belangrijkste culturele trekpleisters van Polen. Wroclaw is in 2016 Culturele Hoofdstad van Europa en verwelkomt in 2017 de World Games 2017.

Met een meer dan 1000 jarige geschiedenis vormt de stad Wroclaw een perfect duo waar nieuw en oud innig vervlochten zijn.

Met een meer dan 1000 jarige geschiedenis vormt de stad Wroclaw een perfect duo waar nieuw en oud innig vervlochten zijn.

ESK WRO 2016 is niet alleen een culminatie van ongeveer 400 projecten die voor enkele jaren zijn uitgeschreven, in het kader waarvan wij getuige zullen zijn van bijna 1000 artistieke evenementen: festivals, concerten, spektakels, projecties, happenings of tentoonstellingen in de stedelijke ruimte. Het betreft ook een scala aan maatschappelijke, culturele en educatieve programma’s die vooral gericht zijn op de inwoners van Wroclaw en de provincie Neder-Silezie.

 

ZIE OOK: Vind het goud en word miljonair in Neder-Silezië

 

Een belangrijke pijler van Europese Culturele Hoofdsteden zijn de initiatieven van de inwoners van de stad, in dit geval van Wroclaw, in Polen, die mede het programma van de Europese Culturele Hoofstad vormgeven, waaronder het reeds gerealiseerde en buitengewoon succesvolle programma mikroGRANTY en ook de grootste performance in Polen van “Bruggen”, op de 27 bruggen van Wroclaw.

 

 

Met als slogan “Wroclaw – the meeting place ” heeft de stad al haar energie gebundeld om hotels van uitstekende kwaliteit ter beschikking te stellen, alsook conference centers, evenementen halls, theaters en ultramoderne musea. De stad heeft al bewezen dat het evenementen op wereldniveau kan organiseren, zoals het European Culture Congress, de UEFA EURO 2012, het Wroclaw Global Forum, the European Summit of Cities and Regions.

Comments are closed.