Nieuwe winterse activiteit in Lenzerheide

Winter in Graubünden – dat betekent keuzestress. Want het aantal mogelijkheden om de ultieme sneeuwbeleving te ervaren is gigantisch groot. En het worden er elk jaar meer. Ooit eens met een mountainbike van een sneeuwschans gesprongen? Wij ook niet. Gelukkig dat het eerste SnowBikepark van Zwitserland in Lenzerheide het deze winter mogelijk maakt.

sneeuw-wintersport-rood-goed

Maar ook gasten die meer van authentieke wintersportvakanties houden hebben veel opties. In de 40 skigebieden lopen maar liefst 2.200 kilometer aan pistes. Daaronder bevinden zich een paar van de meest gerenommeerde wintersportgebieden van Zwitserland, waaronder Engadin St. Moritz, Davos Klosters of Flims Laax. Maar zijn er ook veel pareltjes te vinden, zoals Tschappina in de regio Viamala. Met slechts vier liften zeer gezinsvriendelijk, charmant en voordelig.

 

 

De Fideriser Heuberge

Een ander klein maar fijn skigebied in Graubünden is zelfs Zwitsers recordhouder: De Fideriser Heuberge pronkt met de langste sleebaan van het land. Met 12 kilometer is hij vier keer zo lang als die van Preda naar Bergün. Korter betekent echter niet minder spectaculair, want de weg naar de start gaat vanaf Zweitem met de Rhätische Bahn. Over viaducten en door keertunnels baant de kleine rode trein zich een weg naar boven, een belevenis! Niet voor niets is dit traject sinds enkele jaren UNESCO werelderfgoed.

Andere winterbelevenissen

Wie het liever iets rustiger aan doet, kiest voor alternatieven op gepaste afstand van de ski- en sleepistes. De stilte van het besneeuwde landschap kan tijdens een sneeuwschoenwandeltocht of tijdens een winterwandeling echt beleefd worden. Of met langlaufski’s naar de afgelegen dalen, ver weg van de hectiek. Geruisloos schaatsen op de ijspaden in het bos op de bevroren rivieren is een winterbelevenis die niet gemist mag worden.

 

 

Na een dag in de sneeuw – al dan niet op de piste – knort ‘s avonds de maag. De honger kan gestild worden in een authentieke Bündner Stube of in een moderne gourmettempel. De keuze om te overnachten is enorm, slapen in een vijfsterrenresort, een gezellig familiehotel of een moderne jeugdherberg. Slapen doe je als een roos, daar zorgt de frisse Alpenlucht wel voor.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.