Nederlanders nog nooit zo positief over zomervakantie

De waardering van de zomervakantie 2016 is door de Nederlandse vakantiegangers nog nooit zo hoog gewaardeerd, zo blijkt uit een berekening van reviewplatform Zoover.

Nederlanders kijken tevreden terug op zomervakantie

De meest opvallende stijger in het overzicht is België. Het buurland scoort, ondanks de onrust waar het land mee te maken heeft, ruim 3 procent hoger op waardering in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

tabel-zoover-nederland

Met een gemiddelde waardering van een 8,3 over de top 10 bestemmingen is dit het hoogst berekende cijfer sinds het begin van de meting in 2005. De waardering ligt 1 procent hoger dan het vorige recordjaar 2015.

 

 

De berekening is gebaseerd op ruim 145.000 reviews bij Zoover en er is gekeken naar de waardering op bestemmings-en accommodatieniveau bij de top 10 populairste landen. De onderzochte periode liep van 1 juni tot en met 31 augustus 2016.

 

 

Nederland stijgt en Oostenrijk absolute favoriet

Nederland krijgt de hoogste waardering op bestemmingsniveau. Het wisselvallige zomerweer heeft geen impact gehad op de waardering van de zomervakantie in eigen land. De waardering stijgt met ruimt twee procent.

oostenrijk-meer-bergen-1024

Oostenrijk is absoluut gezien nog steeds de meest favoriete vakantiebestemming en behoudt daarmee de nummer één positie. Het verschil met de nummer 2 in de lijst, Turkije, wordt steeds kleiner. Vooral de accommodaties scoren goed in dit land. Bij de waardering voor Portugal is als enige bestemming een lichte daling te zien.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.