Een viertal bezoekwaardige plekken in Japan

Altijd al van plan om naar Japan te gaan en opzoek naar bijzondere plekken om een kijkje te nemen? Zorg dat zeker dat je de 4 plekken bezoekt die hieronder staan.

garden-japan

Spectaculaire Onsen

Onsen, Japanse warmwaterbaden, zijn er in alle soorten en maten – binnen of buiten, groot of klein. Maar sommige onsen zijn wel heel spectaculair! Een goed voorbeeld is Kawaguchiko Onsen, waar je baddert met uitzicht op de Mount Fuji. Of wat dacht je van relaxen terwijl je uitkijkt op de besneeuwde bergtoppen van Hokkaido? Dat kan in de Noboribetsu Onsen.

 

 

Najaarsopening Japanse Tuin op landgoed Clingendael

De Japanse Tuin met prachtige en zeldzame bomen en planten is het pronkstuk van landgoed Clingendael. Omdat de tuin zo kwetsbaar is, is hij slechts 8 weken per jaar geopend. Van zaterdag 8 oktober t/m zondag 23 oktober is het weer zover en is de tuin, een plek van serene rust en bezinning, geopend voor publiek. De Japanse Tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939), ook wel freule Daisy genoemd. Per schip heeft zij enkele reizen gemaakt naar Japan. Zij heeft toen enkele lantaarns, een watervat, beeldjes en bruggetjes naar Nederland verscheept. Het is de enige Japanse Tuin in Nederland van rond 1910 en heeft daarom een hoge historische waarde.

 

 

Robot Kingdom geopend

In juli heeft het Robot Kingdom zijn deuren geopend in Huis ten Bosch, gelegen in Sasebo – Nagasaki. In het Robot Kingdom vind je een museum waar je met robots speelt, een restaurant en het al bekende robot hotel. Tijdens een bezoek aan Huis ten Bosch wordt je grotendeels vermaakt, geserveerd en geholpen door robots. Tevens is er het Robot House waar je leert over de laatste nieuwtjes over de robot technologie. Entertainment vind je op de Robot stage, waar diverse dans acts worden opgevoerd door robots. Na een dagje rondgelopen te hebben in Huis ten Bosch drink je een cocktail of eet je een hapje in ROBOT Restaurant en overnacht je in het welbekende Henn-na Hotel. Dit alles vind je alleen in Japan en een bezoek aan Huis ten Bosch is gegarandeerd een unieke ervaring en verdient zeker een plekje op ieders bucket list.

Fujinomiya Festival: Traditioneel Japans festival met Mt. Fuji op de achtergrond

De stad Fujinomiya is één van de belangrijkste heilige plaatsen in Japan en elk jaar wordt hier een festival gehouden waarbij de schoonheid van de Japanse Edo cultuur wordt gepresenteerd met de prachtige Mt. Fuji als achtergrond. Jaarlijks worden er zo een 600.000 festivals in Japan gehouden. Deze worden georganiseerd om de dankbaarheid voor de natuur en de voorouders te uiten. Het Fujinomiya Festival vindt plaats van 3 t/m 5 november 2016 en is voor arbeiders in de landbouw die hun waardering uiten voor de oogst in de herfst, maar ook het schenken van vrede op Mt. Fuji. Alle 20 districten in Fujinomiya regelen haar eigen praalwagens en kraampjes. Een kudde van paraderende praalwagens met muzikale begeleiding en met Mt. Fuji op de achtergrond, weerspiegeld het landschap van de Edo tijd. Dit festival is een adembenemende en indrukwekkende ervaring.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.