Op expeditie naar de Marker Wadden

In het weekend van 24 en 25 september organiseert Natuurmonumenten een expeditie naar de Marker Wadden. Bezoekers kunnen dan voor het eerst een voet zetten op dit nieuwste stukje Nederland. Het eerste eiland van het Marker Wadden-project ligt dan inmiddels voor een groot gedeelte boven water.

marker-wadden-expeditie

NAUPAR is blij met dit project: “Nieuwe natuur in ons vaargebied, een prachtige ontwikkeling!”, aldus algemeen directeur Pouwel Slurink

Wat is het Marker Wadden-project

Met het Marker Wadden-project wordt de verstikkende slibdeken – die is ontstaan door de aanleg van de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad – omgetoverd tot een natuurlijk wetland. Hoe? Door deze laag van de bodem te verwijderen en te gebruiken om een voedselrijk wetland te ontwikkelen. Ook worden er diverse eilanden in het Markermeer aangelegd, waar rondom langzaamaan vanzelf oevers en rietvelden zullen ontstaan. De aanleg van de Marker Wadden zorgt dus voor nieuwe eilanden, natuurlijke oevers en voor een herstel van het natuurlijke evenwicht onder water.

 

 

Wandeling over het Markermeer

De Marker Wadden zijn (natuurlijk) alleen per boot bereikbaar. Natuurmonumenten organiseert binnenkort de Marker Wadden-expeditie, waarbij deelnemers na een feestelijk ontvangst kort uitleg krijgen over het bijzondere project. Tijdens een wandeling van 2,5 km over het kersverse eiland in het Markermeer, met daarbij een speciale app, zien bezoekers hoe verrassend de Marker Wadden er over ongeveer 5 jaar zullen uitzien.

 

 

NAUPAR doet mee

Tijdens de Marker Wadden-expeditie varen drie schepen van NAUPAR, de Abel Tasman, de Vrijheid en de Grietje de deelnemers naar en van het nieuwe eiland. “Wij zijn trots om onze schepen aan dit unieke project te kunnen verbinden,” vertelt Slurink. Wie weet, varen er in de loop der jaren wel veel meer schepen naar de Marker Wadden. Slurink: “Laten we het hopen! Dan is het project dubbel geslaagd.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.