Audrey Hepburn: Stijlicoon en inspiratiebron

Audrey Hepburn was niet alleen een prachtige verschijning, maar ook iemand met het hart op de juiste plaats: mooi van buiten én van binnen. Het Gemeentemuseum Den Haag is daarom rond de grote modetentoonstelling Hubert de Givenchy – To Audrey with Love een samenwerking aangegaan met UNICEF Nederland.

To Audrey with Love

To Audrey with Love

Zo kan een compleet beeld worden geschetst van deze legendarische actrice, muze van De Givenchy en tot op de dag van vandaag zowel een stijlicoon als een inspiratiebron voor velen. Hepburn was vanaf 1988 ambassadeur van UNICEF, de organisatie die ervoor zorgt dat kinderen in de hele wereld een goede kindertijd kunnen hebben. Ze reisde de wereld over om arme landen te bezoeken en zo de aandacht te vestigen het belang van onderwijs en gezondheidszorg.

Inzet voor maatschappelijke doelen

Het Gemeentemuseum wil bezoekers niet alleen verrijken door middel van het uitgebreide, gevarieerde tentoonstellingsaanbod, maar ook door zich sterk te maken voor maatschappelijke doelen en op die manier voor verdieping zorgen. “Eerder werkten we bijvoorbeeld samen met Natuurmonumenten. Rond deze modetentoonstelling is het een logische keuze om samen te werken met de kinderrechtenorganisatie, omdat Audrey Hepburn een van de grootste boegbeelden van UNICEF was”, vertelt directeur Benno Tempel. “We wijden een complete zaal aan haar werk voor UNICEF en zullen bovendien tijdens de looptijd van de tentoonstelling fondsen werven voor UNICEF, onder andere door een deel van de opbrengst van merchandise te doneren. Zo zal onze museumwinkel een kleine shopper verkopen en zijden sjaals, speciaal ontworpen door Hubert de Givenchy. Met de aankoop hiervan steunen bezoekers niet alleen dit goede doel, maar kunnen ze tevens met recht beweren ‘een echte Hubert de Givenchy’ te bezitten”.

 

 

Een van de grootste boegbeelden
“Als iemand de eer van een tentoonstelling verdient, is het Audrey Hepburn – een van de grootste boegbeelden van onze organisatie. Haar inzet voor kinderen was fenomenaal. Onvermoeibaar bezocht ze noodhulpprojecten van UNICEF, sprak er met politici over en gaf soms wel vijftien interviews op een dag”, aldus Lone Vaerndal namens UNICEF Nederland. “Zij was van binnen minstens zo mooi als van buiten. We vinden het prachtig om met het Gemeentemuseum samen te werken rondom een tentoonstelling waarin Audrey wordt geëerd.”

 

 

Goodwill Ambassador

Audrey Hepburn – dochter van een Britse bankier en een Nederlandse barones – brak als actrice door in de jaren vijftig. Ze droeg creaties van De Givenchy in bekende films als How to steal a Million en Breakfast at Tiffany’s. Ze was niet alleen op het witte doek te zien, maar sierde ook regelmatig covers van bekende modebladen. Hepburn stopte in de tweede helft van de jaren zestig op het hoogtepunt van haar roem. Vanaf 1988 tot aan haar dood in 1993 zette zij zich als Goodwill Ambassador in voor UNICEF. Voor haar persoonlijk was dit werk eigenlijk nog belangrijker dan haar filmcarrière.

Om fondsen te werven heeft zij onder andere de bekende zwarte jurk die ze in Breakfast at Tiffany’s droeg laten veilen, die tot de top 10 van meest bekende jurken uit de modegeschiedenis behoort, en in de tentoonstelling is opgenomen. In 1992 kende de Amerikaanse president George Bush haar de Presidential Medal of Freedom toe als erkenning voor haar inzet voor UNICEF.

Vanaf 26 november

De tentoonstelling Hubert de Givenchy – To Audrey with Love is te zien van 26 november 2016 tot en met 26 maart 2017 in het Gemeentemuseum Den Haag.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.