Dit zijn de Wandelroutes van het jaar

Dit jaar zijn niet één, maar twee routes uitgeroepen tot Wandelroute van het jaar. Met de jaarlijkse trofee bekroont de Fiets en Wandelbeurs een Belgisch wandelinitiatief dat het voorbije jaar voorgesteld is of vernieuwd werd. Zowel langeafstandsroutes, wandelnetwerken als wandellussen met een thematische samenhang komen in aanmerking.
wandelroute-van-het-jaar

Wandelnetwerk Getevallei

Een gloednieuw knooppuntennetwerk van 250 km door het meest oostelijke deel van de provincie Vlaams-Brabant in België. Je rijgt er in de valleien van Kleine en Grote Gete heel wat landschappelijk moois aan elkaar. Zoals Het Vinne, waar je kan ‘waterwandelen’ over knuppelpaden, onder het begeleidend gekrijs van honderden kokmeeuwen.

 

ZIE OOK: Recordeditie voor de Fiets en Wandelbeurs 2016

 

Streek-GR Haspengouw

Streek-GR Haspengouw leidt je rond over de rustigste wegen en paden binnen de stedendriehoek Sint-Truiden – Tongeren – Bilzen in België. Fruithoofdstad Borgloon vormt er het heuvelend epicentrum voor de wandelaar, zeg maar ‘het klokhuis’ van fruitig Haspengouw. Ook als het lentefris bloesemgeweld er verwaaid is, kun je op ontdekking in de vele natuurgebieden onderweg of langs historische plaatsen zoals Tongeren en Alden Biesen.

 

 

Comments are closed.