Las Vegas viert 100-jarig bestaan National Parks Service

Las Vegas is de poort tot vele nationale parken in het Westen van de Verenigde Staten. Bezoekers van de stad worden dan ook aangemoedigd om deze parken te bezoeken. Dit jaar viert de National Parks Service hun 100-jarig bestaan en Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA) viert dit graag mee.

las-vegas-dam-1024

Het prachtige Las Vegas

Spectaculair, groots, prachtig, veel en bekend: dat zijn de nationale parken in Noord-Amerika.Las Vegas is als stad al de moeite waard om te bezoeken en door de vele prachtige parken in de directe omgeving biedt deze bestemming een totaalpakket aan bezienswaardigheden voor een onvergetelijke reis.

 

 

In 2015 verwelkomde de stad een record aantal van 42.3 miljoen bezoekers, waarvan 16% outdoor activiteiten in de omgeving van Las Vegas ondernam. “Las Vegas is wereldwijd bekend als must-see bestemming met talloze mogelijkheden. Het 100-jarig bestaan van de ‘National Parks Service’ is het perfecte moment om de pracht van Zuid-Nevada, met alle canyons, meren, wildlife, trails en bergen, te highlighten”, zegt Cathy Tull, senior vice president of marketing at the LVCVA. Mocht je binnenkort een reis hebben gepland naar het Westen van Amerika of staat dit nog op je wishlist? Dan mogen de onderstaande parken zeker niet ontbreken!

 

 

Top 5 spectaculaire national parken

  • Grand Canyon National Park: een van de bekendste parken in de buurt van Las Vegas, bekend vanwege zijn beroemde diepe kliffen en rode rotsformaties. Perfect te combineren met een rondreis, want dit park ligt enkel vijf uur rijden van Las Vegas.
  • Red Rock Canyon National Conservation Area: voor wie het niet ziet zitten om uren onderweg te zijn, maar wel een glimp van de Canyons wil opvangen is Red Rock een perfecte optie. Op maximaal een uur rijden vanaf Las Vegas is het goed te doen als dagtrip. Meer tijd? Dan is een nachtje kamperen in dit gebied een goeie activiteit om iets meer van de omgeving te verkennen.
  • Hoover Dam: deze 221 meter hoge stuwdam is te vinden op één uur afstand van Las Vegas. Naast het bekijken van het indrukwekkende bouwwerk is er de mogelijkheid om een tour te doen in de bijliggende energiecentrale of een cruise op het meer achter de dam.
  • Bryce Canyon National Park: uniek om het grote aantal “hoodoos” dat er te vinden is, deze aardpiramides zorgen voor spectaculaire uitzichten. Het Bryce Amphitheater is het zeer bekende en voor velen het mooiste gedeelte van het park.
  • Valley of Fire State Park: oftewel het oudste en grootste state park van Nevada. Versteende bomen en indiaanse rotstekeningen geven een kijkje in de geschiedenis van de Valley of Fire. Voor de complete ervaring kun je zelfs gaan kamperen in het gebied dat al te bereiken is binnen één uur vanaf Las Vegas.

las-vegas-1024

Tip! Wist je dat in het Omniversum in Den Haag nu de film National Parks Adventure draait? Deze film neemt je mee op avontuur door de indrukwekkende landschappen van Amerika.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Koop je kaarten voor het USA Go Wild Event met korting

USA Go Wild is HET nieuwe ‘All American‘ evenement waar je alles te weten komt over de Verenigde Staten van Amerika. In het weekeind van 1 en 2 oktober gaan de deuren van de Broodfabriek in Rijswijk open voor het grootste evenement voor en door Amerika, USA Go Wild! Kom je ook? Koop nu je entreekaartje online en ga gratis naar de film National Parks Adventure Movie in het Omniversum in Den Haag.

Comments are closed.