Ontdek de onthulling van Las Vegas: ‘Seven Magic Mountains’

Las Vegas onthult vandaag het mysterieuze kunstproject ‘Seven Magic Mountains’. Het project is gecreëerd met rotsblokken uit de directe omgeving, die samen zeven kleurrijke totems vormen.
seven-magic-mountains-las-vegas

Ugo Randinone

‘Seven Magic Mountains’ is een ontwerp van kunstenaar Ugo Rondinone, die met het hedendaagse kunstproject de contrasten van de stad Las Vegas ten opzichte van de natuurlijke elementen van de woestijn, wil laten zien. Het kunstwerk van bijna acht meter hoog zet daarmee aan tot nadenken. De felgekleurde rotsblokken van meer dan 18.000 kilo per stuk vallen op en vormen een groot contrast met de woestijn op de achtergrond.

 

 

Het kunstproject ‘Seven Magic Mountains’ wordt vandaag geopend naast de snelweg I-15, ten zuiden van Las Vegas. Deze plek is meerdere malen het toneel geweest voor controversiële kunstprojecten. In 1962 maakte de Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely gebruik van het gebied voor zijn kunstproject “Study for an End of the World No. 2’ en in 1968 werd door Michael Heizer de locatie gekozen voor zijn project ‘Rift 1’. Beide kunstenaars maakten gebruik van de natuurlijke elementen van de locatie om zodoende het contrast met de stad Las Vegas te belichten.

 

 

Samenwerking

Het kunstwerk is het resultaat van een samenwerking tussen het Nevada Museum of Art en Art Production Fund uit New York. Het project, dat met een investering van 3.5 miljoen dollar tot stand is gekomen, heeft in de afgelopen jaren verschillende investeerders bij elkaar gebracht. Aria Las Vegas Hotel & Casino Resort is een van de grote investeerders. Ook consumenten hebben bijgedragen aan het project door middel van een crowdfunding initiatief.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.