‘A Beautiful Planet’ met verteller André Kuipers vanaf 4 oktober in Omniversum

Astronaut André Kuipers, ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds, is de verteller van A Beautiful Planet, een fascinerende grootbeeldfilm over de schoonheid van onze planeet en het belang van natuurbehoud.

astronaut-aarde-ruimte-1024

De Film ‘A Beautiful Planet’

De film draait vanaf 4 oktober, de openingsdag van World Space Week, een halfjaar in het Haagse koepeltheater Omniversum.

Bij de grootbeeldfilm A Beautiful Planet van Toni Myers (Blue Planet, Hubble, Space Station) zijn we aan boord van het International Space Station dat rond de aarde cirkelt. Samen met de astronauten bewonderen we adembenemende beelden van onze blauwe planeet. Maar we zien ook de sporen die de steeds grotere mensenmassa nalaat, vooral ’s nachts als miljarden lampjes de wereld in vuur en vlam zetten. De aarde verandert langzaam. Het is echter in onze macht om hem te beschermen. Terwijl we het heelal verkennen en er steeds meer kennis over verzamelen, voelen we ook een steeds sterkere band met de plek die we thuis noemen.

 

 

A Beautiful Planet, gemaakt in samenwerking met NASA, laat spectaculaire beelden zien en geeft een hoopvolle blik in de toekomst. De digitale camera’s reisden vijftien 15 maanden mee aan boord van het International Space Station en legden ruim 289 miljoen kilometer af.

 

 

André Kuipers en de Film

De verteller in de Nederlandstalige versie van A Beautiful Planet is WNF-ambassadeur André Kuipers, die als astronaut met eigen ogen ervoer hoe mooi, maar ook broos onze planeet is. “Vanuit de ruimte zag ik de enorme diversiteit aan landschappen en gebieden: woestijnen, tropische regenwouden, poolgebieden, oceanen. Je zag bijvoorbeeld heel goed dat de wouden langs de rivieren worden gekapt en dat de zee een natuurlijke begrenzing van het kappen vormt. Je voelt dan bijna de kwetsbaarheid van de aarde. We moeten zuinig zijn op onze prachtige blauwe planeet.”

nasa-commander-aarde-1024

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.