Unieke virtual reality attractie tijdens Expeditie Honig

Een Virtual Reality belevenis is een spectaculaire ervaring. En daar doet Mechamania nog een schepje bovenop. Mechamania is namelijk bezig om in de oude Honig fabriek een unieke attractie te bouwen waarmee men tegen het einde van dit jaar een spektakel op een andere planeet gaat beleven die alle verwachtingen te boven gaat. En op 24 april doet men voor het eerst de deuren open zodat men er een kijkje kan komen nemen. Het Mechamania-team staat dan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Mechamania

Mechamania

Attractie van wereldformaat

Speciaal voor deze attractie wordt er een zeer bijzondere simulator ontwikkeld en gebouwd: de XSpherion. Dit is een zogenaamde full-motion simulator. Dit wil zeggen dat deze in alle mogelijke vrijheidsgraden kan bewegen. Nu bestaan er al full-motion simulatoren, maar de XSpherion kan deze bewegingen met een heel groot bereik maken. Dit in combinatie met Virtual Reality levert een ongekende belevenis op. Het zal minstens zo spectaculair zijn als de recent in Amerika aangekondigde Virtual Reality attractie: the Void.

 

ZIE OOK: Nijmegen wederom goedkoopste terrasstad

 

Het verhaal achter Mechamania

Mechamania is opgericht door Cor Jansen, speciaal om deze attractie te bouwen. Na jaren audio en video electronica te hebben ontwikkeld wilde ik iets bijzonders op mechatronica gebied maken, aldus Cor Jansen. Na alle interesses op een hoop gegooid te hebben kwam hier het idee van de XSpherion en de Virtual Reality belevenis uit. In de oude Honig fabriek in Nijmegen komen eind dit jaar de eerste vier simulatoren te staan. Mechamania overweegt om nog meer simulatoren te bouwen en die te gaan exporteren naar het buitenland.

 

 

Expeditie Honig

Op zondag 24 april openen vele bedrijfjes op het Honig Complex in Nijmegen de deuren. Zo ook Mechamania. Als je interesse is gewekt, kom op die dag eens kijken hoe er aan de Waalkade gewerkt wordt aan deze zeer bijzondere Virtual Reality attractie. Er kan momenteel nog niet zelf op de planeet gevlogen worden maar er is op deze dag wel een kans om een eerste indruk te krijgen van de XSpherion.

 

 

Comments are closed.