Bergdorpje organiseert eerste Extreem Bergdorpjes Voetbal wedstrijd

In het Bergdorpje Vijlen wordt woensdag 28 september de eerste Extreem Bergdorpjes Voetbal van Nederland gespeeld. De plaatselijke voetbalclub, RKVV Vijlen, en WDZ uit Bocholtz nemen het tegen elkaar op. De wedstrijd moet een aanzet zijn voor een kleine competitie in het Limburgse Heuvelland.

voetballers-limburg

Aanpassingen aan het spel

Het idee is over komen waaien uit de Alpen. Extreem Bergdorpjes Voetbal wordt gespeeld op een alm met een hellingspercentage van maar liefst 20 procent of meer. Het veld is kleiner dan een regulier voetbalveld (30 meter bij 20 meter), net zoals de goals. Ook het aantal spelers is teruggebracht naar 5 tegen 5. Maar daarentegen is de moeilijkheidsgraad om te voetballen sterk toegenomen.

 

 

De wedstrijd in het Bergdorpje Vijlen wordt 28 september vanaf 18.30 uur gehouden. De ontmoeting heeft plaats in een weiland aan de Vijlenberg, recht tegenover Taverne & IJscafe Oud-Vijlen. Het weiland, dat normaal gesproken plaats biedt aan paarden en koeien, wordt speciaal voor die dag gemaaid. Vervolgens worden vlak voor de wedstrijd de lijnen gekalkt, de cornervlaggen en natuurlijk de goals geplaatst.

 

 

Het gaat hierbij om een initiatief van Van der Linden Adviesgroep uit Bocholtz, Hotel restaurant Vijlerhof en Hotel restaurant Cuba Libre, beiden uit Vijlen. Ondersteund wordt het evenement door de voetbalverenigingen RKVV Vijlen en voetbalclub WDZ.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.