De groene parel in de Schinveldse Bossen

In het prachtige Zuid-Limburg tegen de grens van Duitsland aan, bevinden zich de Schinveldse Bossen. De Schinveldse Bossen zijn een nog onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant.

kalfjes-zuid-limburg

Het natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootst aaneengesloten bosgebied van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Speciaal door dit bijzondere landschap is een 5-sterren wandelroute ontwikkeld, een website gelanceerd en een film gemaakt, om de geheimen zelf te ontdekken.

5 Sterren

De 5-sterrenroute refereert aan de 5 sterren die het Nationaal Landschap Zuid-Limburg zijn toebedeeld. Maar deze sterren staan óók symbool voor de 5 highlights die men op deze route tegenkomt: De Schinveldse Es, de Lammendam-Schans, het historisch museumdorp Nonke Buusjke met de Historische Landbouw, het Zweefvliefveld en het Dal van de Roode Beek.

 

LEES OOK DIT: Ontdek Zuid-Limburg

 

De gouden wandelroute

Om de bezoekers kennis te laten maken met de Schinveldse Bossen is een bijzonder fraaie 5-sterren wandelroute ontwikkeld. De route is goed bewegwijzerd middels paaltjes en eenvoudig herkenbaar aan de 5 gouden sterren op de paaltjes. Voor een plattegrond en achtergrondinformatie over de Schinveldse Bossen is de wandelroute zowel digitaal als in een gratis brochure te verkrijgen. De brochure is verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkels, Servicepunten en diverse horecagelegenheden in Schinveld.

 

 

Een hapje en een drankje, mét voordeel, tijdens en na de wandeling

De brochure is verkrijgbaar in een handig handzaam voormaat en voorzien van achtergrondinformatie over de 5 highlights tijdens de wandeling. Tevens bieden divers horecagelegenheden, gelegen in en rondom Schinveld, aantrekkelijke kortingen en leuke aanbiedingen voor een hapje en een drankje middels de voordeelcoupons in de brochure.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.