Savoie Mont Blanc host wereldberoemde golftoernooien

Begin dit najaar staat de Franse regio Savoie Mont Blanc in het teken van de golfsport. Van 15 t/m 18 september 2016 vindt The Evian Championship plaats, hét toernooi voor professioneel golfende dames. Bekende namen als Lydia Ko en Brooke M. Henderson strijden voor de top van de wereldranglijst.

Savoie groot

Het decor van bergen en azuurblauwe meren maakt van golfen op 1700 m hoogte overal in de regio een beleving. Niet alleen in de zomer wordt er volop gespeeld op de 30 golfresorts , maar ook in de winter zoals tijdens de jaarlijkse Winter Golf Cup in Megève en Val d’Isère.

Golfevenementen in Savoie Mont Blanc

De grote namen uit de golfwereld verzamelen zich op 15 september in Savoie Mont Blanc voor één van de vijf belangrijkste damesgolftoernooien van de wereld: The Evian Championship. Op de website van het toernooi wordt live verslag gedaan. Op locatie kunnen bezoekers van het evenement genieten van de wedstrijden maar ook van heerlijke hapjes en drankjes en rondstruinen langs de kraampjes.

 

LEES OOK DIT: Savoie

 

Komend winterseizoen vindt nóg een groot golfevenement plaats in de Franse regio. Eind januari 2017 start de Winter Golf Cup in Megève en Val d’Isère (eind maart 2017). In de sneeuw strijden jong en oud voor een plek op het podium. De BMW Winter Golf Cup door Napapijri, is onderdeel van het programma en te boeken als meerdaags golfarrangement, inclusief deelname aan de wedstrijd. Weer of geen weer, het toernooi gaat altijd door.

 

 

De meest prestigieuze golfbanen

Savoie Mont Blanc telt een dertigtal golfresorts waarvan 13 banen met wel 18 holes. Steeds vaker kiezen liefhebbers van over de hele wereld voor een golfvakantie in het bergachtige decor van de regio. De mooiste en meest prestigieuze golfbanen van Savoie Mont Blanc vind je bij de meren van Bourget, Annecy en Genève en in het massief van de Mont Blanc.

  • Evian Resort Golf Club: de golfbaan van deze prestigieuze club wordt gezien als één van de mooiste in Europa, met prachtig uitzicht op het meer van Genève en de bergen van Savoie Mont Blanc. De 18-hole baan is ruim 5.500 m2 groot en 72 par (het aantal slagen waarin een gemiddelde prof een hole zou moeten kunnen spelen). In de buurt van de club zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden, zoals de luxe adressen Hotel Le Royal, Hotel Ermitage en Hotel Le Manoir.
  • Lac d’Annecy Golf Club: vanaf de 18-hole baan van deze golfclub hebben spelers een prachtig zicht op het azuurblauwe meer van Annecy. Terwijl de golfers een balletje slaan, glijden zeilboten door het water en cirkelen vogels tegen een achtergrond van statige bergen in de lucht. Overnachten kan aan het water in hotel L’Abbaye de Talloire en L’Auberge du Père Bise.
  • Golf de Chamonix: spelen met uitzicht op de imposante en wereldberoemde Mont Blanc, een kronkelend riviertje en de fotogenieke hole 6. Op het terrein ligt Hotel Le Labrador met in het centrum Michelinsterrenrestaurant ** Hameau Albert, voor een perfecte afsluiter dan de dag.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.