Nederlands echtpaar opent eerste wijnhuis-kunstcentrum in de Portugese Alentejo

Het nieuwe Quetzal Art Centre op wijnboerderij Quinta do Quetzal wordt op 7 september a.s. geopend. Daarmee is Quetzal het allereerste wijnhuis in de Portugese Alentejo met een eigen centrum voor hedendaagse kunst. Nederlandse eigenaren Cees en Inge de Bruin staan bekend als kunstverzamelaars en willen met hun nieuwe expositieruimte zowel lokale als internationale namen onder de aandacht brengen.

wijnboerderij-alentejo

Breder publiek

De reden voor de opening van het kunstcentrum bij wijnhuis Quinta do Quetzal is voor de eigenaren de Bruin simpel: “wij willen kunst uit de stedelijke context halen en in de landelijke omgeving van de Alentejo toegankelijk maken voor een nog breder publiek. Quinta do Quetzal ligt namelijk in het hart van de regio Alentejo, op de rijke hellingen van Vidigueira.” Zowel liefhebbers en kenners als ‘leken’ kunnen vanaf 7 september hun hart ophalen met een bezoek aan de spannende privécollectie van Cees en Inge de Bruin.

 

 

Tentoonstellingen en bekende namen

De splinternieuwe expositieruimte is 450m2 groot en wordt regelmatig voorzien van een nieuwe tentoonstelling. De openingsexpositie bestaat uit de werken van drie Amerikaanse audiovisuele kunstenaars: 1. Pat O’Neill (1939), filmmaker en pionier op het gebied van avantgardistische film; 2. Robert Heinecken (1931-2006), fotograaf, printmaker en conceptueel kunstenaar en 3. Trisha Baga (1985), multimedia en 3D videokunstenares van de nieuwe generatie.

 

 

Daarnaast toont het wijnhuis kunst van onder andere Maria Lassnig, Marlene Dumas, Charline von Heyl, Luc Tuymans, Jana Euler, Mike Kelley, Dick Verdult en de nationale kunstenaars Julião Sarmento en Francisco Tropa.

expositie-alentejo

Tegelijk met het kunstcentrum openen ook het nieuwe, sfeervolle restaurant en de winkel met lokale producten, kunst, design en wijn hun deuren op 7 september 2016. In het restaurant kunnen gasten plaats nemen voor ‘shared dining’ met culinaire traditionele smaken uit de Alentejo én gerechten met een eigentijdse draai van Chef Pedro Mendes. Zowel lokale seizoensgebonden producten als planten, kruiden en bloemen uit eigen tuin voeren de boventoon in zijn menu.

Awardwinnende wijnboerderij

Bovenal staat Quinta do Quetzal bekend om haar Quetzal en Guadalupe wijnen. Onlangs werd het wijnhuis door wijnapp Vivino uitgeroepen tot één van de acht mooiste wijnvakantiebestemmingen in de Alentejo. In de ‘Ultimate Wine Challenge 2016’ in New York behaalde hun rode Cabernet Sauvignon 2012 een finaleplek en werd door de jury met 93 punten “excellent, highly recommended” bevonden. Ook de witte Reserve Antão Vaz 2013 en Guadalupe Winemaker Selection vielen in de prijzen. Deze eerste ontving dankzij haar tonen van tropisch fruit, citrus en amandelen de zogenaamde “Chairman’s Trophy”.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.