Sterkste, snelste en sportiefste in actie op Curaçao

Stel je eens voor, heerlijk met een cocktail in de hand in de zon op het hagelwitte strand genieten van topsport. Dit najaar staat Curaçao namelijk bol van sportieve hoogtepunten.
blue-bay-golf-resort-curacao

Oktober 2016

Het begint in oktober als de sterkste mannen ter wereld zich verzamelen voor de Strongman Champions League en het loopt door tot en met eind november als de snelste hardlopers van start gaan tijdens de KLM Curaçao Marathon. Ook voor de sportieve vakantiegangers is er genoeg te beleven. Zo kan je bijvoorbeeld leren kitesurfen, meedoen aan CrossFit training of een ontspannen potje golf spelen.

 

 

Voor het eerst in de geschiedenis van de Strongman Champions League verzamelen ’s werelds grootste krachtpatsers zich op Curaçao. Het spierballenspektakel onder de Caribische zon vindt plaats op 1 oktober 2016. Zie hoe zij onmenselijke gewichten heffen en vrachtwagens in beweging brengen. De sterke mannen hebben jarenlang getraind om tot geweldige prestaties te komen. Wil je zelf ook iets aan je spierkracht doen tijdens je vakantie op Curaçao? Doe een CrossFit cursus bij CrossFit 5 Triple 9 en neem na de intensieve workout een verfrissende duik in de azuurblauwe zee. Met meer dan 35 stranden is er genoeg keuze.

klm-curacao-marathon

Hardlopen over iconische bruggen

Op zondag 27 november 2016 vindt de derde editie van de KLM Curaçao Marathon plaats. Jong en oud verzamelt zich voor het mooiste hardloopevent van het jaar. De route van zowel de marathon als de halve marathon loopt langs de waterkant van het eiland en voert langs onder andere de beroemde pontonbrug en één van de hoogste bruggen ter wereld: de Koningin Julianabrug. Wil je zelf meedoen, dan kan je kiezen uit verschillende afstanden: de marathon, halve marathon, de trail van 10,5 kilometer en de 5 of 10 kilometer die je zowel rennend als wandelend mag afleggen. Hardlopers en wandelaars uit 17 landen hebben zich inmiddels ingeschreven op klmcuracaomarathon.com. De jongste deelnemer is 12 jaar en de oudste deelnemers is 73 jaar. Download ook de gratis KLM Curaçao Marathon app voor handige trainingschema’s en support tijdens de race. De app is beschikbaar in de App Store en Google Play.

 

 

Vriendschappelijk golfen bij Blue Bay

Je hebt er iets minder spieren of snelheid voor nodig, maar dat maakt golfen op Curaçao niet minder spannend. De spectaculaire golfbanen zijn zeer uitdagend voor zowel de beginnende golfers als de echte pro’s. Dit najaar zijn er twee toernooien waarbij sportief spel en vriendschap hand in hand gaan. Op 19 november 2016 vindt de herfsteditie van ‘The Friends’ plaats op de golfbaan van het Blue Bay Golf & Beach Resort. Zoals de naam al verklapt, gaat dit toernooi vooral om een gezellig samen golfen met een heerlijk diner na afloop. Een paar weken later kunnen de golfers opnieuw in actie komen op Blue Bay, want op 12 december 2016 vindt het MCB Curaçao Tourist Open plaats. Golftoeristen gaan dan in teams de strijd met elkaar aan.

 

 

Kitesurfers op avontuur

Behalve sporten op het land kan je op Curaçao ook fantastisch watersporten. Zwemmen, duiken,snorkelen, jetskiën, suppen (stand-up peddelen), kajakken, zeilen, surfen en nog veel meer. Wie echt op zoek is naar avontuur kan gaan kitesurfen. De St. Joris Baai in het oosten van het eiland is bij uitstek geschikt om de basis van het kitesurfen onder de knie te krijgen. Verschillende surfscholen bieden cursussen aan voor zowel beginners als gevorderden. Voor de ervaren kitesurfer is een dagtrip naar Klein Curaçao een echte aanrader. De omstandigheden bij dit onbewoonde paradijs zijn optimaal en tegelijkertijd zeer uitdagend.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.