Dit mag je de komende tijd niet missen in Rotterdam

De komende tijd is er in het Manhattan aan de Maas, ook wel Rotterdam, weer heel veel bijzonders te beleven. Zo is er recentelijk een nieuw filmtheater geopend, is er binnenkort de Rotterdam Pride, en wordt er in oktober een obstakelwedstrijd georganiseerd in de haven. Meer weten? Lees het hier!

Rotterdam

Rotterdam

KINO Rotterdam

Rotterdam is een nieuw filmtheater rijker. Op donderdag 20 oktober opent KINO Rotterdam haar deuren op de Gouvernestraat 129-133. Dit historische pand heeft een rijke culturele geschiedenis, zo was LantarenVenster hier gevestigd voordat het naar de Wilhelminakade verhuisde. KINO telt straks vier filmzalen, een café-restaurant en een creatieve werkplek voor audiovisuele industrie (BURO). De programmering is divers, van arthouse tot blockbusters en van shorts tot klassiekers. Vanaf medio september zal KINO een maand lang proefdraaien met diverse evenementen onder de titel KINO Trails.

 

 

Rotterdam Pride

Het festival Rotterdam Pride heeft dit jaar als thema (Un)labelled. Vier dagen lang wordt de seksuele diversiteit gevierd met talkshows, tours, tentoonstellingen, film, theater en feesten. Deze derde editie van Rotterdam Pride start op vrijdagavond met de Pride Walk die vanaf de Kop van Zuid naar het Schouwburgplein trekt voor de publieksopening. De Rotterdam Pride vindt plaats van 22 tot 25 september op diverse locaties in het centrum van Rotterdam.

Harbour Run

De Harbour Run brengt ook dit jaar weer een parcours van 10 kilometer met obstakels door de haven van Rotterdam. De run gaat langs kades, schepen, kranen, containers, havenloodsen en gebieden die normaal niet toegankelijk zijn. Deze vierde editie heeft een nieuwe start- en finishlocatie: RDM Rotterdam. Vorig jaar waren er 4.000 deelnemers en naar verwachting zullen er dit jaar 6.000 renners starten.

 

 

RotterdamseKost

Het culinaire festival RotterdamseKost serveert vier dagen lang Rotterdamse happen van onder andere Hotel New York, ss Rotterdam, Asian Glories en Koekela. Huisband The Kik verzorgt iedere avond het muzikale programma. RotterdamseKost keert voor deze vierde editie terug naar het Museumpark, daar waar het festival ooit is begonnen. Op vrijdag en zaterdag vindt het exclusieve Rozentuin-diner plaats in de tuin van Museum Boijmans Van Beuningen. Twintig bekende Rotterdamse chefs koken samen een vijf-gangen diner voor dit eenmalige buitenrestaurant.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.