Koning opent Erasmus Experience in Bibliotheek Rotterdam

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagochtend 28 september de Erasmus Experience in de hoofdvestiging van Bibliotheek Rotterdam. De bibliotheek beheert de grootste collectie ter wereld van boeken en brieven van, door en over de Nederlandse humanist Erasmus. Circa vijfduizend van deze werken vormen de basis voor de interactieve en permanente tentoonstelling.

De Centrale Bibliotheek Rotterdam

De Centrale Bibliotheek Rotterdam

Invloedrijk gedachtegoed

Voor de stad Rotterdam beheert de bibliotheek een grotere erfgoedcollectie van ongeveer 30.000 werken. Erasmus’ allereerste gedrukte publicatie verscheen in 1495. De humanist identificeerde zich met zijn geboortestad Rotterdam en noemde zichzelf Desiderius Erasmus Roterodamus. Met zijn gedachtegoed heeft Erasmus door de eeuwen heen grote invloed gehad op geloof, onderwijs, politiek, literatuur, cultuur en wetenschap. Eén van zijn bekendste werken is ‘De Lof der Zotheid’, waarin hij de spot drijft met mens en maatschappij.

 

 

Interactieve tentoonstelling

Bibliotheek Rotterdam is een unieke voorziening die volop in beweging is. De Erasmus Experience is één van de stappen richting een nieuwe bibliotheek, een dynamisch platform waarbij ontwikkeling, ontmoeting, ontspanning en ontdekking centraal staan. Met de Erasmus Experience worden bezoekers actief aan het denken gezet over en ervaren ze zichzelf en de wereld door de ogen van Erasmus. Taal, gedrag, geloof en humor zijn hierbij belangrijke inhoudelijke thema’s. Bibliotheek Rotterdam richt zich met deze Experience op een breed (inter)nationaal publiek van jong tot oud. Voor jeugd en jongeren is ook een educatief programma ontwikkeld. Tijdens de besloten opening houdt Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, een toespraak. De tentoonstelling is vanaf woensdagmiddag 28 september ook toegankelijk voor publiek en gratis toegankelijk.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.