Maastricht presenteert: La Saison Culinaire de l’Euregio

De gastronomische hoofdstad Maastricht smaakt eigenlijk altijd goed en staat bij fijnproevers en food lovers vaak op het menu. Echter, in oktober laat Maastricht zich van zijn meest smaakvolle kant zien tijdens La Saison Culinaire. Een maand lang staan wijn, gastronomie en cultuur centraal en wordt een wel zeer bijzondere agenda geserveerd. Rijkelijk gevuld en op smaak gebracht met o.a. diverse proeverijen, workshops, unieke culinaire en culturele events, een heuse Route du Vin en Route de la Bière, speciale wijn-spijs vertier, rondleidingen en meer!
maastricht-la-saison-culinaire

De l’Euregio

Dit jaar wordt door naastgelegen Euregio steden als Aachen Region, Genk, Hasselt, Lanaken en Luik zelfs het smakenpallet uitgebreid met o.a. de Hasseltse Jeneverfeesten, Winefair Lanaken, een heuse foto-expositie rondom de Smaken van Hasselt, de Genießerwochen 2015, het C-Mine Foodfest en het grootste bierfestival van Wallonië: Hoppy Days. Het proeven en genieten houdt dus niet op bij de stadsgrenzen van Maastricht!

 

ZIE OOK: Verken de nieuwe hotspots van Maastricht

 

Van 5 t/m 7 oktober wordt in MECC Maastricht tijdens de gastronomische vakbeurzen Folie Culinaire en BBB Maastricht het startschot gegeven voor La Saison Culinaire. De Prelude vindt plaats bij het traditionele Wahlwiller Wijnfeest op 26 & 27 september. HET hoogtepunt van La Saison Culinaire de l’Euregio is het Limburgse Wijn & Spijs Festival Château Maestricht op het Vrijthof (30 okt- 1 nov), waar alle smaken en prachtige wijnen uit de Euregio acte de présence geven.

 

 

Château Maestricht: Limburgs Wijn & Spijs Festival

Hét hoogtepunt van La Saison Culinaire en een must voor wijnliefhebbers en fijnproevers. Drie dagen lang wordt een deel van het Vrijthof omgetoverd tot een uniek wijn & spijs proefparadijs. Met meer dan 50 Euregionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten, verrijkt met speciaal bieren, streekproducten, kook​demonstraties van topkoks, clinics, workshops en cultureel vertier. Nieuw dit jaar is het speciale ‘openlucht-terrein’ dat toegevoegd wordt aan het Vrijthof Paviljoen, waar een aantal food trucks zoals The Blue Truck, P.G.C. Hajenius, The Beef Chief, Oma Bobs en De Iesbaeker​ incl. Champagnebar specialiteiten presenteert. 30 okt-1nov | Vrijthof.

Kijkje in de (wijn)keuken

Het is uniek dat zoveel wijndomeinen uit Maastricht en de Euregio zich op zo’n schaal tijdens één evenement presenteren. Ontdek de bijna 20 Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen met meer dan 50 verschillende wijnen. Geniet daarnaast ook van smaakvolle Italiaanse, Franse, Griekse, Australische, Duitse en biologische wijnen.Gedurende het evenement wordt het speciale Château Maestricht glas gratis ter beschikking gesteld. Het glas kent 2 maten, een ’proefeenheid’ en een ‘genieteenheid’. Ideaal dus om je eigen wijnproeverij mee samen te stellen!

Wijnplein

Op het Limburgse wijnplein worden alle wijnen van de leden van de Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois gepresenteerd. Meer dan 40 verschillende soorten zullen te proeven zijn, gemaakt van de vele variëteiten druiven die de Limburgse wijngaarden rijk zijn.

Wijngaard Apostelhoeve | Chateau Gilbert | Clos d’Opleeuw | Domein le Coq Frisé | Wijnkasteel Genoels- Elderen | Wijngaard Hoeve Nekum | Wijndomein Hoenshof | Wijngaard St. Martinus | Landgoed Overst Voerendaal | Wijndomein de Planck | Domaine Schorpion | Domein Steenberg | Domein de Wijngaardsberg

Genieten daarnaast van de wijnen van
Wahlwiller Wijndomein | Wijndomein Crutzberg | Wijngoed Domaine Salamander | Wijngaard Raarberg | Australian Valley Wines | Sauter Wijnen | Hermes GP | ​Ruyters & De Koning Wijninkoop | Vin Munnen Wijnen | R55 Wienkontor | Weinwunder

Food, Beverage & more

HANOS | Flavours of the Farm | Tuur De Luxe | Maastricht Culinair | Les Tables | Herderham | Het Jagershutje | Stookery Norbeeck | Maison Blanche Dael/Coffeelovers | Slijterij Bams | Sjinkerij De Bóbbel | Brand Bier | Brouwerij Klinker

Proef daarnaast van de bijzondere collectieve presentatie van de gemeente Eijsden-Margraten. Ook is er een aanbod in kook- en wijnboeken/magazines van Boekhandel Dominicanen, Kookhuis aan de Maes, Media Groep Limburg en Chapeau Magazine. Volvo-Autobedrijf Biermans Maastricht- Heerlen toont een aantal van hun nieuwste modellen.

Praktische informatie & Openingstijden

  • vrijdag 30 oktober: 14:00-20:00 uur
  • zaterdag 31 oktober: 12:00-20:00 uur
  • zondag 1 november: 12:00-20:00 uur

Donderdag 29 oktober: Soirée Invitée
Talking Dinner met o.a. Limburgse wijnen. De Soirée Invitée is besloten en hoofdzakelijk op uitnodiging van de organisatie en deelnemers toegankelijk. Er is echter een beperkt aantal VIP-kaart online te koop. Wees er snel bij! Tijd: 18:30-23:00 u | € 95,- p.p.

Locatie: Het Château Maestricht Paviljoen op het Vrijthof, Entree: € 3, Betaalmiddel: ‘t Chateauke à € 1,25.

HANOS is naamsponsor Château Maestricht 2015. Kijk voor de laatste informatie, het volledige programma, proeverijen en workshops op: www.chateaumaestricht.nl

Comments are closed.