Couples only: de beste romantische dingen op Barbados

Barbados figureert regelmatig op ‘Meest romantische bestemmingen’ lijstjes en is een ‘match made in heaven’ voor wie romantiek en tijd voor elkaar zoekt. Top ‘Couples Only’ tips voor een romantische vakantie op dit laidback Caribische eiland.
zwemmen-barbados

Afgelegen bountystrand: Bottom Bay

Voor de liefde moet je iets over hebben. En dus neem je hem of haar mee naar een afgelegen strand dat niet eenvoudig te vinden is. Ga naar Bottom Bay, enigszins verstopt aan de zuidoostkant van Barbados. Het heeft alles wat je van een cliché bounty droomstrand verwacht: rust, intimiteit, poederwit zand, een kalme branding en ruisende palmbomen.

 

ZIE OOK: Ontdek Barbados

 

TEKST

Catamarancruise inclusief grotlunch

Geen betere manier om de schoonheid van de oceaan die Barbados omringt te ervaren dan vanaf het dek van een luxe catamaran die door de wateren klieft. Zie schildpadden, exotische vissen en scheepswrakken onder je voorbijtrekken. Lunchen doe je in een van de vele grotten op Barbados met een verkoelende duik als toetje.

Met z’n tweeën duiken bij koraalriffen en scheepswrakken

Ga duiken voor de kust van Barbados en ontdek samen de koraalriffen die slechts 2 kilometer uit de kust liggen en de Caribische onderwaterwereld. Iets spannenders? Rondom Barbados liggen meer dan 200 scheepswrakken, waarvan de Stavronikita de bekendste is.

 

 

Brunch bij de 300 jaar oude suikerplantage Sunbury Plantation House

Het meer dan 300 jaar oude, mooie Sunbury Plantation House werd gebouwd door een van de eerste kolonisten op het eiland. Proef tijdens een brunch ambachtelijk gemaakte gerechten en wandel door de kleurrijke tuinen van Sunbury. www.barbadosgreathouse.com

Zie zeeschildpadden uit hun ei kruipen

Barbados is een schilpaddeneiland. Zo heeft het de tweede grootste karetschildpaddenpopulatie in het Caribisch gebied, meer dan 500 vrouwtjes leggen er hun eieren. Vanaf half juli tot half oktober kruipen de schildpadjes uit hun ei, meestal tussen zes uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends. Te zien onder begeleiding van het Barbados Sea Turtles Project dat de schilpadden beschermt. www.barbadosseaturtles.org

Idyllisch dineren bij The Cliff Barbados

Eén van Barbados bekendste (en prijzigste) restaurants is typisch zo’n restaurant voor een speciale gelegenheid. De ligging is magisch, bovenop een idyllische grot waar roggen en tarpoen vissen zwemmen in het verlichte water. Uit de keuken van chef Paul Owens komen verrassende gerechten en ‘sinful desserts’. www.thecliffbarbados.com

Slaap in privé swim-up suites in Sandals Barbados

Het dit jaar nieuw geopende Sandals Barbados van de vermaarde Sandals resorts met hun Luxury Included Vacations, is top of the bill als het gaat om luxe, romantiek en comfort. Gelegen temidden van een tropische oase aan een wit poederstrand, en restaurantjes en nightlife op loopafstand. Kies een modern ingerichte privé swim-up suite van waaruit je ‘s ochtends zo het zwembad in duikt. www.sandals.co.uk

Barbados boeken is nog tot 22 mei extra aantrekkelijk: met de actie ‘Briljant Barbados’ boek je bij veel hotels 7 nachten voor de prijs van 5 en geven diverse attracties aantrekkelijke kortingen.

 

 

Comments are closed.